ΕΛΛΑΔΑ

«Πιάστηκε» 24χρονος κατά συρροή… «τσαντάκιας» στην Ρόδο

«Πιάστηκε» 24χρονος κατά συρροή… «τσαντάκιας» στην Ρόδο

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν έναν 24χρονο, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή στη πόλη της Ρόδο.

Για την ιδία υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 24χρονου, συνεργού του συλληφθέντα, που αναζητείται για αρπαγές τσαντών.

Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από μεθοδική αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένη αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε ο 24χρονος συλληφθείς να σταθμεύει δίκυκλο μοτοποδήλατο, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή από 13-09-2011 και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθησε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 7 κινητά τηλέφωνα, 350 ευρώ, 4 δολαρίων Η.Π.Α, 10 λιρών Κύπρου, 5 λιρών Αγγλίας και 2.019 λέβα Βουλγαρίας, 29 ναρκωτικά χάπια, 3 γραμμάρια κάνναβης, ένας σουγιάς με λάμα μήκους 6,5 εκατοστών και διάφορα αντικείμενα προερχόμενα από αρπαγές τσαντών (πορτοφόλια, κοσμήματα κ.α.)

Διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος συλληφθείς, είτε επιβαίνοντας στο κλεμμένο δίκυκλο είτε πεζός, πλησίαζε γυναίκες που κινούνταν πεζές σε σημεία της πόλης της Ρόδου και άρπαζε τις τσάντες τους.

Εξιχνιάστηκαν συγκεκριμένα οι εξής περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών:

Την 08-04-2012 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσε, σε δυο περιπτώσεις τις τσάντες γυναικών που περιείχαν χρήματα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα
Την 08-04-2012 πρωινές ώρες αφαίρεσε, σε δυο περιπτώσεις, τις τσάντες γυναικών που περιείχαν χρήματα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Κατά την αρπαγή των τσαντών έριξε στο έδαφος τις παθούσες προκαλώντας τους τραυματισμούς.
Την 08-04-2012 μεσημεριανές ώρες έκλεψε ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπού χωρίς να γίνει αντιληπτός
την 09-04-2012 απογευματινές ώρες αφαίρεσε, σε δυο περιπτώσεις τις τσάντες γυναικών που περιείχαν χρήματα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα

Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων πρόεκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με τον 24χρονο συνεργό του, που αναζητείται, διέπραξαν επιβαίνοντες στο κλεμμένο δίκυκλο ακόμη δυο αρπαγές τσαντών την 06-04-2012 πρωινές ώρες από γυναίκες που κινούνταν πεζές στην πόλη της Ρόδου.

Το μοτοποδήλατο και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων και χρημάτων που βρέθηκαν, αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο όποιος του άσκησε δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις και τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των φερόμενων ως δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.