ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πολύτιμη η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων - Απεγκλωβισμοί, ζεστά ρούχα και τρόφιμα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πολύτιμη η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων - Απεγκλωβισμοί, ζεστά ρούχα και τρόφιμα

Στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κακοκαιρίας Ελπίδα ο Ελληνικός Στρατός - Συνδρομή στην Πολιτεία με μέσα, προσωπικό, ρούχα και τρόφιμα. 

Πολύτιμη και πολυεπίπεδη είναι σε μια ακόμα δοκιμασία από φυσικά φαινόμενα η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτεία.

Εδώ και 20 περίπου ώρες που η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή του Στρατού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Ελπίδα που έπληξε με σφοδρότητητα την Αττική, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται επί ποδός και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.

Εκτός φυσικά από τα μέσα, μηχανήματα σκαπτικά, φορτηγά, ερπιστριοφόρα, οχήματα ικανά να μετακινηθούν στα χιόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν δίπλα στους συμπολίτες μας που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, αλλά και άλλους δρόμους της Αττικής, προσφέροντας φαγητό, νερό, κουβέρτες, ρούχα, ακόμα και καύσιμα σε αυτούς που ήταν στο όριο για να μείνουν.

Όσο για τους απεγκλωβισμούς, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων που για ακόμη φορά προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

- Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

2. Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

3. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων