ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχίατρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: Περιγράφει τη συγκλονιστική στιγμή που την συνάντησε

Ψυχίατρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: Περιγράφει τη συγκλονιστική στιγμή που την συνάντησε
«Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν φοβήθηκα ή ότι δεν είχα αγωνία»

«Πρέπει να σου πω ότι ήταν η μοναδική στιγμή στη ζωή μου που αντιμετώπισα έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο», είπε ο ψυχίατρος απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Συγκλονίζει ο ψυχίατρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της γυναίκας που έγινε γνωστή όταν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Μιλώντας στο podcast που κάνει η ίδια, ο Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος αναφέρεται στα συναισθήματα του όταν τη πρωτογνώρισε και στον φόβο του αν θα μπορούσε να τη βοηθήσει.

«Κατάφερες μέσα από την επίθεση και το τραύμα που έζησες, το βιτριόλι να μην σου κάψει την ψυχή αλλά μόνο το δέρμα», της είπε ο ψυχίατρος της. «Ως προσωπικός σου γιατρός και ως προσωπικός σου ψυχίατρος πρέπει να σου πω ότι ειλικρινά συγκλονίστηκα όταν αντιμετώπισα έναν άνθρωπο στον οποίο έλειπε ένα από τα βασικά πράγματα έκφρασης. Το πρόσωπο. Ένα σκοτεινό δωμάτιο στις 12 το μεσημέρι, όπου δεν έμπαινε ήλιος, αλλά εγώ κοιτούσα έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν δακρυσμένος, κουρασμένος, απογοητευμένος και απελπισμένος. Ένας άνθρωπος κατεστραμμένος στην αριστερή του πλευρά και στο αριστερό πρόσωπο» συνέχισε.

«Συγκλονισμένος έπρεπε να σου πω ότι μπορώ να σε βοηθήσω και να σε κάνω καλά. Πρέπει να σου πω ότι ήταν η μοναδική στιγμή στη ζωή μου που αντιμετώπισα έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν φοβήθηκα ή ότι δεν είχα αγωνία. Την πρώτη ημέρα που ερχόμουν σπίτι σου το αυτοκίνητό μου ερχόταν με 60χλμ, την δεύτερη με 40χλμ και την τρίτη με 30χλμ.» εξομολογήθηκε ο ψυχίατρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.