ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά φίλος του 19χρονου Άλκη: «Ήταν μια τυφλή δολοφονική ενέργεια»

Ξεσπά φίλος του 19χρονου Άλκη: «Ήταν μια τυφλή δολοφονική ενέργεια»
«Χωρίς να φταίει σε τίποτα, τον έπιασαν έξω από το σπίτι του, το λέω και τρέμω»

«Το ότι ήταν Άρης ήταν αρκετό για να βρίσκεται δύο μέτρα μέσα στο χώμα», ανέφερε φίλος του Άλκη Καμπάνου

O παιδικός φίλος του αδικοχαμένου Άλκη Καμπάνου, Λεωνίδας, βρισκόμενος στην κηδεία του ανέφερε στο thesstoday.gr με τρεμάμενη φωνή: «Από ό,τι φαίνεται το ότι ήταν Άρης, ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα ο Άλκης δύο μέτρα μέσα στο χώμα».

Ο Λεωνίδας μίλησε για τον Άλκη με τα καλύτερα λόγια, και όπως μεταφέρει ο ίδιος, κανείς δεν είχε να πει κάτι άσχημο για αυτόν. «Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει προκαλέσει ποτέ. Για κανέναν λόγο. Δεν είναι ένα οπαδικό επεισόδιο, αλλά μια τυφλή δολοφονική ενέργεια».

Ο φίλος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, τονίζει με απόλυτη σιγουριά πως ο Άλκης δεν είχε καμία σχέση με συνδέσμους, αλλά απλώς του άρεσε το ποδόσφαιρο.

«Χωρίς να φταίει σε τίποτα, τον έπιασαν έξω από το σπίτι του, το λέω και τρέμω, και από ότι φαίνεται ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Είναι άδικο. Την τελευταία φορά τον είδα τον Σεπτέμβριο, όπου βλέπαμε και πάλι μπάλα».

Εξιτήριο παίρνουν οι τραυματίες από την δολοφονική επίθεση

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πιθανότατα ακόμα και αύριο αναμένεται να πάρουν οι δύο νεαροί τραυματίες, οι οποίοι έπεσαν θύματα της δολοφονικής επίθεσης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2).

Ο 18χρονος και ο 20χρονος, όπου αμφότεροι χτυπήθηκαν από τους δράστες της δολοφονικής ενέργειας που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του grtimes.gr, είναι καλά στην υγεία τους και φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα των τραυμάτων που αποκόμισαν το μοιραίο βράδυ.

Μάλιστα, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο ακόμα και κατά την αυριανή (3/2) ημέρα από το νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται μέχρι και αυτή την ώρα.

To σπαρακτικό μήνυμα της καθηγήτριας του 19χρονου Άλκη

«Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022
για τον Άλκη…

Όμως δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, για την ακρίβεια καμία μέρα δεν είναι ίδια! Αρκεί ένα τίποτε για να την κάνει διαφορετική, μοναδική, περίεργη, υπέροχη, τραγική.

Τέτοια τραγική μέρα ήταν, είναι αυτή -διότι ό,τι γράφεται είναι ακόμη υπό την επήρεια του φοβερού,του τραγικού, του αναπόφευκτου. Έτσι, που λέτε. Ο Άλκης, λοιπόν, «πάει», ναι «πάει» εκεί που δεν θέλει κανείς να πάει, εκεί που όταν είσαι δεκαεννέα ετών δεν πρέπει να πας.

Ο Άλκης.Ο ψηλός, ο όμορφος, ο γλυκός, ο φίλος, ο ζωηρός, ο ερωτευμένος «πάει»… Και γιατί «πάει»; Γιατί κάπου μεταξύ γέννας και θανάτου υπάρχει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος που είναι ικανός για όλα τα καλά, αλλά και για όλα τα κακά. Ο αλαζόνας, οδυνατός, ο μωρός, ο κάποιος.

Πού να ξέρω, πού να ξέρεις όλα αυτά τα παιδιά, όλες αυτές οι ψυχές, όλα αυτά τα μυαλά, όλα αυτά τα μάτια, τα ματάκια τι θα κάνουν, πού θα πάνε, ποιον θα βρουν στην ζωή τους, ποιον δρόμο θα περπατήσουν, τι θα θελήσουν , που και με ποιον θα παλέψουν… δεν ξέρω,
πώς να ξέρω;

Αλλά για τον Άλκη, για τον κάθε Άλκη να σταματήσει η βία, να σταματήσει το κακό, η γροθιά, η μπουνιά, το μαχαίρι, το δηλητήριο, το οξύ… Ποιος θα το σταματήσει; Εσύ, Εγώ,
Εμείς!

Ναι, πιστεύω στον άνθρωπο, αλλά όχι σήμερα. Σήμερα στοχάζομαι, πρέπει να στοχαστώ τελικά, ότι όλοι, όσοι ζούμε, είμαστε κυρίως τυχεροί: διότι δεν πήγαμε βόλτα στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, διότι δεν εμπιστευθήκαμε το αυτονόητο: ότι μπορώ και είμαι ό,τι θέλω να είμαι: κόκκινος κίτρινος, πράσινος, ψηλός, γλυκός, αλμυρός, Ο,ΤΙ ΘΈΛΩ.

Θέλω να είμαι ελεύθερος!!! Άλκη μου, έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος!
Νικολέττα Δεληγιάννη,

μια από τους πολλούς καθηγητές σου».

Super League: Ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της Τετάρτης για τον δολοφονημένο Άλκη

«Σε όλους τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τόσο η 22η, όσο και η 23η αγωνιστική, θα είναι αφιερωμένες στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά της βίας, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες της Super League.

Πέρα από τις πρωτοβουλίες της Super League και όλων των ομάδων που την απαρτίζουν, η διοργανώτρια αρχή, σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών), θα προβάλλει μηνύματα κατά της βίας. Όλες οι ομάδες της Super League, όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας, στέλνουν ένα μήνυμα: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο παίρνουν οι τραυματίες από την δολοφονική επίθεση

To σπαρακτικό μήνυμα της καθηγήτριας του 19χρονου Άλκη: «Έφυγες ανυποψίαστα ελεύθερος»

Super League: Ενός λεπτού σιγή στους αγώνες της Τετάρτης για τον δολοφονημένο Άλκη