ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσούν με κορονοϊό 60 εργαζόμενοι

Πάτρα: Στον «Άγιο Ανδρέα» νοσούν με κορονοϊό 60 εργαζόμενοι
«H μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη 9 κρούσματα κορονοϊού»

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ για τους εργαζόμενους που νοσούν με κορονοϊό

Νοσούν με κορονοϊό πάνω από 60 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, αναφέρει:

«Βάσει των νέων δεδομένων που διαθέτουμε πάνω από 60 συνάδελφοί μας νοσούν αυτήν την περίοδο, αριθμός αρκετά μεγάλος και σταθερός σ΄ αυτά τα επίπεδα, αυτήν την περίοδο.

H μεγαλύτερη βέβαια επιβάρυνση καταγράφεται στην παθολογική κλινική όπου, μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουμε ήδη 9 κρούσματα κορονοϊού σε συναδέλφους μας και δύο σε ιατρούς.

Δεν ξέρουμε αν βρισκόμαστε μπροστά σε μιά ΝΕΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ, εκείνο που μπορούμε ευθαρσώς να πούμε είναι ότι τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά σε μία μόνον κλινική και οι αρμόδιοι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να το εξετάσουν, να δούν τις αιτίες και να επαναπροσδιοριστούν στην λειτουργία μας.

Δεδομένου ότι

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει συνολικά την λειτουργία του νοσοκομείου και των συναδέλφων μας, οι οποιοι αρκετά-συχνά καλούνται να καλύψουν τις διάφορες ανάγκες, ανεξαρτήτως τμήματος ακόμη και προβλημάτων υγείας που καταπατούνται…Είναι αδιανόητο η αποστολή βοήθειας για λίγες ώρες πρός τις κλινικές covid από τις υπόλοιπες κλινικές γιατί εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους διασποράς και θα πρέπει να κοπεί ΑΜΕΣΑ.

Η προαναφερόμενη κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται και η επικίνδυνη οδηγία του ΕΟΔΥ που επαναφέρει στην δουλειά μετά από νόσηση από κορωνοϊό χωρίς να έχουν απαλλαγεί από τον ιό, μετά δηλ. την παρέλευση των 5 ημερών,

ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ

την ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και βεβαίως να μην γίνουν οι ΝΕΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ που ετοιμάζονται για ΑΥΡΙΟ, αλλά να επιστρέψουν πίσω στην δουλειά ΟΛΟΙ οι ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, όπως αποφάσισε σχετικά και στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ του Σωματείου μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό νόσησης: Πόσο διαρκεί - Πώς βγαίνει

Άδεια λόγω κορονοϊού: Τι ισχύει - Πώς θα την λάβετε

Yποχρεωτικά rapid test: Τι άλλαξε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα