ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιαστική στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Αιφνιδιαστική στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ
Τις πρωινές ώρες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ούτε με προσωπικό ασφαλείας
INTIME NEWS

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ το πρωί της Παρασκευής (18/2) η Θεσσαλονίκη

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο το πρωί έως τις 10:00 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη των εργαζομένων αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Τις πρωινές ώρες δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

«Εδώ και χρόνια υπάρχουν λιμνάζοντα προβλήματα στον οργανισμό και δεν έχει βρεθεί λύση παρά τις υποσχέσεις που έχουμε πάρει. Απεργιομανείς δεν είμαστε. Εδώ και 1.5 χρόνο γίνονται διαδικασίες για ΦΕΚ για επιδόματα, για ανθυγιεινό. Όσον αφορά την συλλογική σύμβαση εργασίας ενώ την έχουμε συμφωνήσει και έχει εγκριθεί προφορικά βρίσκουμε συνέχεια προσχώματα. Να πάρουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να μας εμπαίζουν», ανέφερε o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΘ, Ιωάννης Δήμκας.

Διοίκηση ΟΑΣΘ: Παράνομη η στάση εργασίας

Η Διοίκηση του Οργανισμού τη χαρακτηρίζει αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη και κινεί, όπως αναφέρει, όλες τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε στάση εργασίας, για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού».

Με πληροφορίες από thestival.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.