ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ουκρανία: Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης από τους Έλληνες για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πόλεμος Ουκρανία: Συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης από τους Έλληνες για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Με μηνύματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι Έλληνες καλούν όποιον μπορεί να προσφέρει ακόμα και την πιο μικρή βοήθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. 

Συγκινητική είναι η υποστήριξη των Ελλήνων προς τους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία, την ώρα που Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα απευθύνουν έκκληση για άμεση αποστολή βοήθειας ειδών πρώτης ανάγκης και εξεύρεση χώρων φιλοξενίας.

Οι γυναίκες και τα παιδιά τους που βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, στον δρόμο με δύσκολες καιρικές συνθήκες χρειάζονται άμεσα:

-Παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς

-Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

-Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα

-Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)

-Βρεφικές τροφές και γάλα σε σκόνη

-Είδη ατομικής υγιεινής

-Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας

-Κονσέρβες

-Δημητριακά, παξιμάδια

Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη και σε χρήματα , όποιος επιθυμεί να στείλει οικονομική βοήθεια στον τραπεζικό λογαριασμό της Πρεσβείας της Ουκρανίας: IBAN GR 3401 7205 3000 5053 1057 4421

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων θα ορίσει ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κατερίνη και Χαλκιδική προκειμένου να φιλοξενήσουν γυναίκες και παιδιά της Ουκρανίας που βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

Όποιος θα ήθελε να προσφέρει το σπίτι του για φιλοξενία των προσφύγων της Ουκρανίας πληροφορίες δίνονται από την πρεσβεία και το προξενείο της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέα νύχτα σφοδρών συγκρούσεων – «Χρειαζόμαστε όπλα», λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ