ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Thes.gr

¨Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός από τη φωτιά στην κλινική covid του νοσοκομείου Παπανικολάου

Ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου την ώρα που υπάρχει αγωνία για τους ασθενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομειο μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid.

Για την ώρα η ταυτότητα του νεκρού από τη φωτιά, ο οποίος εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Δ. Χλωρό που μίλησε στον ΣΚΑΪ στον συγκεκριμένο όροφο βρίσκονταν περίπου 20 ασθενείς την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Κατά τον ίδιο η φωτιά εκδηλώθηκε στον θάλαμο 6 όπου νοσηλευόταν ένας ασθενής.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο κ. Χλωρός υποστήριξε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά» προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως είπε ο κ. Χλωρός ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο καπνός από τον οποίο γέμισε η κλινική μετά την εκδήλωση της φωτιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε και ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να βγει από το γραφείο του.

Δείτε βίντεο από φύλακα του νοσοκομείου Παπανικολάου

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην πνευμονολογική κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν είναι μεγάλης έντασης. Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο αυτή την ώρα με 11 οχήματα και 30 άνδρες.

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου