ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: «Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό»

Βασιλακόπουλος: «Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό»
O καθηγητής τόνισε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και πως δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τα επικείμενα νέα μέτρα.

Τα κρούσματα του κορονοϊού βρίσκονται σε πτώση καθώς έχουν πέσει κάτω από τις 10.000 κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από περίπου τρεισήμισι μήνες. Οι τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών για τον κορονοϊό είναι θετικές.

Με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και δείκτη μεταδοτικότητας στο 0,85, δηλαδή κάτω από τη μονάδα λόγω της μείωσης των κρουσμάτων σημαίνει ότι θα περάσουμε το Πάσχα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Ευαγγελισμός μίλησε στην τηλεόραση του «Mega» σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τα επικείμενα νέα μέτρα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σκληρό lockdown της Σανγκάης λέγοντας «πως εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε αυτό είναι απαράδεκτο».

και συμπλήρωσε «εάν πάλι προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση, πάλι είναι κάτι που δεν συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό».

Επισήμανε πως στα επιστημονικά περιοδικά δεν υπάρχει αναφορά για κάτι ανησυχητικό σε ό,τι αφορά τη Σανγκάη.

Σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα μετά το Πάσχα ο κ. Βασιλακόπουλος είπε: «Δεν πιστεύω πως η απόφαση για τα νέα μέτρα πάρθηκε μόνο με υγειονομικά κριτήρια και σωστό είναι να μη γίνεται μόνο με υγειονομικά κριτήρια, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι».

Επισήμανε πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και πως δεν γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που το εμβόλιο αποτυγχάνει, γι αυτό λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, οπότε εάν δεν κυκλοφορεί ο ιός ή κυκλοφορεί λιγότερο, τότε και αυτός που εμβολιάστηκε και δεν έκανε καλή άμυνα θα είναι προστατευμένος», κατέληξε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Αμετανόητος ο Βασιλακόπουλος: Τώρα του φταίει η επέκταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Ξαναχτύπησε ο Βασιλακόπουλος: Δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί!