ΕΛΛΑΔΑ

Το χιουμοριστικό βίντεο από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Ο Ερντογάν επιλέγει το επόμενο θύμα του»

Ο Ερντογάν επιλέγει το επόμενο θύμα του
Ο Τζόνσον αρχικά τρομάζει αλλά μετά όταν βλέπει ποιος είναι σηκώνεται να τον χαιρετίσει
Twitter

Η σατιρική στήλη των Brussels Times «χτύπησε» και πάλι μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

Στο στιγμιότυπο εκτός από τον Ερντογάν πρωταγωνιστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ερντογάν πλησιάζει τον ανυποψίαστο Τζόνσον και βάζει το χέρι του στον ώμο.

Ο Τζόνσον αρχικά τρομάζει αλλά μετά όταν βλέπει ποιος είναι σηκώνεται να τον χαιρετίσει. Το σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση της στήλης «Le Chou News», είναι το εξής: «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιλέγει το επόμενο θύμα του».

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Άγκυρας σε αυτό τον τομέα, δεν παρέλειψε, όμως, όπως αναμενόταν να αναφερθεί στην Ελλάδα.

Και το έκανε με τη, γνωστή, επιθετική ρητορική επαναφέροντας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αλλά και με προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Έλληνα πρωθυπουργό.