ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φωτιές σε όλη τη χώρα - Συναγερμός με πολύ υψηλό κίνδυνο αύριο Τετάρτη

Μάχη με τις φωτιές σε όλη τη χώρα - Συναγερμός με πολύ υψηλό κίνδυνο αύριο Τετάρτη
Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αυριο.
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Μάχη δίνουν με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο χωριό Αλλαγή Μεσσηνίας, στον Κρατερό Ηρακλείου, στο Τυμπάκι (Ν.Ηρακλειου), στο Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, έξω από τη Λάρισα και στη Γκιώνα Ξάνθης. Επιπλέον επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στη πυρκαγιά στο Καπελέτο Ηλείας και στο Μελίσσι Γιαννιτσών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τρία νησιά της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 13/7 πολύ υψηλός κίνδυνος θα καταγραφεί σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία.

Από την άλλη υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, το Λασίθι, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, τη Χίο και τα Ψαρά.

Σχετικά με τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών αύριο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Πυροσβεστικό Σώμα αποφάσισε ενίσχυση της περιοχής με μεταστάθμευση στη Ρόδο. Συγκεκρίμενα, στη Ρόδο θα βρίσκονται ένα ΑΒ214 με μια ΕΜΟΔΕ, 2 CL214 και 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ.