ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο της Πάτρας

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας
Intime News / Φωτογραφία Αρχείου

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου στο «Άγιος Ανδρέας».

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με θύμα έναν 49χρονο. Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο ζητώντας τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

Παράλληλα με την ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στο νοσοκομείο αλλά και τον ιδιώτη γιατρό που είδε το πρωί τον ασθενή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε τη δική του τοποθέτηση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

«Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν, δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας όχι μόνο με βάσει τη κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξάλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Γι αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια.
12.15 τα μεσάνυχτα έφτασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα.

Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του. Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φαρμακα. Παρα ταυτα συνέχιζε να πονάει. Γι αυτό και ήρθε μεσάνυχτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΡΙΟΥ

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρός να τον εξετάσει. Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά εξω από το νοσοκομείο. Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εαν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί πολλές ώρες πριν. Έαν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια

Γι αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επειγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί. Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν».

Σχετικές ειδήσεις