ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Η νεκροψία «δείχνει» τα αίτια θανάτου της 19χρονης Θάλειας

Πολεμικό Ναυτικό: Η νεκροψία «δείχνει» τα αίτια θανάτου της 19χρονης Θάλειας

Στη νεκροψία ελπίζουν όλοι για την αποκάλυψη των αιτίων που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της 19χρονης δόκιμης του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα που οι γονείς υποστηρίζουν πως οφείλεται σε δηλητηρίαση.

Η νεαρή κοπέλα που επέβαινε στο πλοίο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διακομίσθηκε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Νάπολι της Ιταλίας, καθώς παρουσίασε πυρετό.

Η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της είχαν χορηγηθεί αντιπυρετικά και αντιβιοτικά, αλλά ήταν έντονα τα συμπτώματα και δεν βελτιωνόταν η κατάστασή της. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα και προέκυψε σηψαιμία με ραγδαία επιδείνωση της υγείας της με εισαγωγή της σε ΜΕΘ. Στη Νάπολη έφτασαν Έλληνες γιατροί αλλά δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Η σορός της άτυχης 19χρονης θα μεταφερθεί με S-130 πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ακόμα δύο δόκιμοι έχουν εμφανίσει πυρετό, ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται τα συμπτώματα τους με το περιστατικό της κοπέλας.

Για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολι που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ακριβώς, διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ. Ερευνάται λοιπόν αν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις από το οικογενειακό της περιβάλλον η 19χρονη το προηγούμενο διάστημα νοσούσε με κορονοϊό. Αν και είχε βγει αρνητική, ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος, με συνέπεια η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να είχε καθοριστική συνέπεια για την υγεία της.

«Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό»

Για το τραγικό μίλησε στο Mega o αδελφός της άτυχης Θάλειας αναφέροντας τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της αδερφής του.

«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν χθες (σ.σ προχθες) να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί» τόνισε για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη κοπέλα.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στην αιτία του θανάτου της.

Σχετικές ειδήσεις