ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω χρόνια να δω τα παιδιά μου»

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω χρόνια να δω τα παιδιά μου»
gegonota.news

Ούτε φωτογραφίες δεν έχουν δει από τα παιδιά τους τα οποία φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου του Βόλου, καταγγέλουν μητέρες.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται η «Κιβωτός του Κόσμου» και στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες παραβατικών γονέων που δείχνουν ένα «σκληρό» πρόσωπο της οργάνωσης, στην οποία φιλοξενούνται τα παιδιά τους. Δηλώνουν πως επί χρόνια δεν τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και απαιτούν να τα συναντήσουν σήμερα.

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στα gegonota.news πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, που από τα Ιωάννινα μεταφέρθηκαν στον Βόλο, δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό για να επιβιώσουν.

«Εγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα, που προφανώς για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά θα πρέπει να προηγηθεί ψυχολογική προετοιμασία, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει υπεύθυνα. Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο την διαχείριση που έγινε από την Κιβωτό. «Με αποκόψανε από τα παιδιά», λέει η ίδια για την Κιβωτό.

Η Αφροδίτη 40 χρονών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρειο Ελλάδα πριν 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και έχει μεταφερθεί στον Βόλο. Οπως και η Κατερίνα, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, που γι΄αυτό η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο . «Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», είπε. Από χθες η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την Κιβωτό του Βόλου με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

Κιβωτός του Κόσμου: «Χτυπούσαν και έβαζαν το παιδί μου στο κλουβί»

Μία ακόμη μητέρα ανηλίκων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή του Βόλου μιλά στο Newsbomb.gr για όσα γνωρίζει, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» διαδέχονται η μία την άλλη.

Οπως λέει η μητέρα των ανηλίκων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της Κιβωτού του Βόλου: «Ο μεγάλος μου γιος ήταν ένα από τα παιδιά που είχαν χτυπηθεί. Είχε σωματική κακοποίηση.Ήταν από τον κύριο...», λέει και προσθέτει: «Ήταν ένα από τα τρία παιδιά που είχε συμβεί το όλο θέμα τέλος πάντων, που είχε χτυπηθεί».

Η μητέρα των παιδιών συνεχίζει: «Από ό,τι μου είχε πει το παιδί, όλα αυτά που λέγονται ότι τέλος πάντων τα παιδιά είχαν κάνει όλα αυτά που είχαν κάνει. Η καταγγελία που είχε γίνει από τον κ. Αυτόν τον... που δούλευε στην Κιβωτό. Είχε φάει, λέει χαστούκι, και είχε φάει και μπουνιές. Μου είχε πει ότι τα άλλα παιδιά είχαν φάει πολύ ξύλο. Να φανταστείς "μου λέει" εγώ έφαγα χαστούκι και κάποιες μπουνιές, δεν έφαγα τόσο ξύλο όσο τα άλλα παιδιά».

Η μητέρα ξεκαθαρίζει ότι έχει πάρει πια τα παιδιά της από την «Κιβωτό του Κόσμου» και τονίζει τώρα: «Μου είχε περιγράψει ότι φέρονταν πάρα πολύ άσχημα. Ότι και στον μικρό τον γιο μου δεν έδιναν φαγητό. Μου είχε περιγράψει ότι τον κλείδωναν μέσα σε ένα κλουβί το αγοράκι μου το άλλο. Και μου το είχε πει και ο μικρός μου ο γιος αυτό. Ότι είχαν ένα κλουβί έξω από τον χώρο του ιδρύματος. Ακριβώς απ΄έξω δηλαδή και ήταν για περιστέρια και για παπαγάλους και έβαζαν τα παιδιά εκεί μέσα με τη δικαιολογία ότι είναι άτακτα παιδιά και πρέπει να τιμωρηθούν.

Εμένα το παιδί μου στον Βόλο δεν ήταν πάρα πολύ καιρό. Αλλά τα ίδια σκηνικά γίνονταν και στην Αθήνα που ήταν το παιδί. Ο μικρός μου ο γιος ήταν χτυπημένος όταν εγώ πήγα να τα δω τα παιδιά ήταν χτυπημένος στην πλάτη. Σημάδια μώλωπες στην πλάτη».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις