ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Αυτός είναι ο 41χρονος ορειβάτης που βρέθηκε νεκρός

Όλυμπος: Αυτός είναι ο 41χρονος ορειβάτης που βρέθηκε νεκρός

Όλυμπος: Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε υψηλές κορυφές ο 41χρονος που βρέθηκε νεκρός - Αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας

Ο 41χρονος Αναστάσιος Δημόπουλος είναι ο ορειβάτης, που εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί από διασώστες της ΕΜΑΚ σε δύσβατο σημείο.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τον παρέλαβε το πρωί από το απόκρημνο σημείο στο οποίο έπεσε χθες, στη θέση Λούκι Στεφανιού, στο Μύτικα.

Ο ορειβάτης μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του με το Super Puma στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β και λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Ο Αναστάσιος Δημόπουλος ανήκε στον Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, και στο παρελθόν είχε ανέβει σε ύψος 5.642 μέτρων στην οροσειρά του Καυκάσου, σηκώνοντας την σημαία του Συλλόγου.

«Ο πατριώτης μας και μέλος του ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας Αναστάσιος Δημόπουλος έβαλε τη σημαία του Συλλόγου στη κορυφή elbrus 5642 m του Καυκάσου», ανέφερε σε παλαιότερη ανάρτησή του ο ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας.

Ο 41χρονος ορειβάτης είχε πάει στον Όλυμπο μαζί με έναν αναβάτη φίλο του, ο οποίος τον εντόπισε στη χαράδρα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να δείξει αν ο άτυχος 41χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το ψύχος. Ο άνδρας αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν μαζί με φίλο του βρίσκονταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα και σε υψόμετρο 2.700 μέτρων.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανέβασε και βίντεο στο Facebook από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Όλυμπο:

Ο φίλος του συνέχισε για την κορυφή, ενώ εκείνος παρέμεινε σε ένα σημείο πιο πίσω. Όταν ο φίλος του επέστρεψε όμως έψαξε αλλά δεν τον βρήκε και έδωσε σήμα ότι αγνοείται.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα. Και ο ίδιος ο ορειβάτης ακολουθώντας οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στις έρευνες προς σημείο, στο οποίο έχουν υπάρξει και στο παρελθόν ατυχήματα. Ήταν το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο εντόπισε τον φίλο του χωρίς τις αισθήσεις του.

Η επιχείρηση της ανάσυρσής του, λόγω και των καιρικών συνθηκών δεν ήταν εύκολη, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν μετά από ώρες και να ανασύρουν τη σορό του 41χρονου την οποία παρέλαβε Super Puma.

Σχετικές ειδήσεις