ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον θάνατο του μωρού – Τι θέλουν να αποκλείσουν οι Αρχές

Βέροια: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον θάνατο του μωρού – Τι θέλουν να αποκλείσουν οι Αρχές

Βέροια: Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι έπνιξε την 11 μηνών κόρη της στα νερά του Αλιάκμονα - Το ενδεχόμενο που θέλουν να αποκλείσουν οι Αρχές

Με την 29χρονη να έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέα, ως κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 11 μηνών μωρού της, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Πλέον, αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν η 29χρονη, με διαταραγμένη την ψυχική της υγεία, ενήργησε από μόνη της χωρίς να γνωρίζει κανένας άλλος το σκοτεινό της σχέδιο και να αποκλειστεί η εμπλοκή άλλου προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις τελευταίες ώρες πριν και μετά το παιδί πνιγεί στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα και πώς η 29χρονη από την πόλη της Βέροιας βρέθηκε μαζί με το μωρό στο φράγμα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες φαίνεται να υπάρχει ένα κενό στα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, με την 29χρονη να ισχυρίζεται ότι μετέβη στο σημείο με ταξί, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί ο οδηγός, όπως έχει γίνει με τους άλλους δύο που χρησιμοποίησε κατά την μετακίνησή της μεταξύ Αλεξάνδρειας και Βέροιας.

Για τον λόγο αυτό από τις εισαγγελικές αρχές έχει ζητηθεί να εντοπιστεί βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή κατά τις κρίσιμες ώρες.

Παράλληλα έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού της 29χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάποια επικοινωνία και με ποιον ή ποιους εκείνες τις ώρες πριν και μετά την εγκατάλειψη του μωρού στο ποτάμι.

Αρνείται τις κατηγορίες η 29χρονη

Ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας, μιλώντας στο Mega τόνισε πως η εντολέας του αρνείται πως πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα.

«Η εντολέας μου επέμεινε στην αρχική της θέση, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν δέχεται τη φράση "πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα". Στην πρώτη της κατάθεση αυτό που αναφέρει είναι ότι διέφυγε της προσοχής της και το παιδί βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στο νερό. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ, τον τρόμο της στιγμής και να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το βρέφος, που έχασε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του», δήλωσε ο δικηγόρος.

Την ίδια στιγμή, φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρχές το κινητό τηλέφωνο και τα social media της 29χρονης. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, κατά τη διάρκεια της απολογίας στον ποινικό της φάκελο υπήρχε συνεχής ροή αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ο ανακριτής έχει ζητήσει οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη από τη Βέροια μέχρι το φράγμα του Αλιάκμονα.

Ο δικηγόρος της 29χρονης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η εντολέας του σε ψυχιατρείο, ενώ έκανε λόγο για ένα «πλάσμα σοκαρισμένο» από το θάνατο του παιδιού της.

«Βλέπω ένα πλάσμα σοκαρισμένο, που ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της», είπε.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και το βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega από την περιοχή του Προμηθέα στη Βέροια.

Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να κατεβαίνει με ένα βρέφος στην αγκαλιά τη γέφυρα στη Θερμοπυλών ανάμεσα σε άλλους περαστικούς. Eικάζεται ότι πρόκειται για την 29χρονη λίγα λεπτά πριν πάρει το δεύτερο ταξί με προορισμό το φράγμα του Αλιάκμονα, εκεί όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Ξεσπά ο πατέρας του βρέφους: «Έκανα τα πάντα για το παιδί»

O πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους ξέσπασε και συντετριμμένος ανέφερε μιλώντας στο Mega, ότι το αγγελούδι του χάθηκε λίγες ημέρες πριν τα πρώτα του γενέθλια.

Για την 29χρονη με την οποία είχε περιστασιακή σχέση ο πατέρας του βρέφους όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Συντετριμμένος και ο προπάππους του παιδιού που βρέθηκε το πρωί έξω από τα δικαστήρια.

Ο ανακριτής ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βέροιας την είχαν κρίνει κατάλληλη για να μεγαλώσει το παιδί της.

«Σκότωσε το μωρό για εκδίκηση»

Την ίδια στιγμή ο παππούς της 29χρονης, ανέφερε ότι η εγγονή του ήθελε να εκδικηθεί τον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού.

«Για εκδίκηση το έκανε, στον σύντροφό της. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Αν ήξερα ότι θα γινόταν, θα τη μάζευα. Μου είπε ότι θα πήγαινε το παιδί στην παιδική χαρά, πού να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό;», είπε συντετριμμένος.

Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας επίσης στο STAR τόνισε ότι επέμενε να το αναγνωρίσει. «Της έλεγα να πάμε να κάνουμε τεστ DNA, για να αναγνωρίσω το παιδί. Της έδινα χρήματα για το φαγητό του, τους γιατρούς του. Πήγαινα το έπαιρνα. Έκανα τα πάντα και το έχασα», ανέφερε. Σήμερα το κοριτσάκι θα γινόταν ενός έτους, όπως είπε.

«Δεν έχω πάει ακόμα στο χώμα που είναι θαμμένο το παιδί μου. Έκανα τα πάντα να το αναγνωρίσω. Ενδιαφερόμουν κι έπεφτα σε τοίχο. Του είχα αγοράσει κούνια, παιχνίδια, ρούχα. Τώρα θα γυρίσει πίσω το παιδί; Θα το ξαναβάλω στην κούνια του; Πού να φανταστώ ότι θα ζήσω τέτοιο πράγμα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ενημερώθηκε από την αστυνομία για το συμβάν, όπως είχε πει και στο Newsbomb.gr.

«Πού να φανταστώ ότι πρώτη μέρα του χρόνου θα ζήσω τέτοιο πράγμα; Πάει το παιδί μου, δε θα το ξαναδώ. Θα πήγαινα δικαστικά για να το διεκδικήσω, αλλά δεν πρόλαβα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκλονισμένη είναι και η μητέρα του και γιαγιά του μωρού. «Δεν την πειράξαμε την κοπέλα, γιατί μας το έκανε αυτό; Γιατί σκότωσε το κοριτσάκι μας; Ήταν η αδυναμία μου», είπε κλαίγοντας.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: «Σκότωσε το μωρό για εκδίκηση» -Τι λέει ο παππούς της 29χρονης

Βέροια-Πατέρας βρέφους: «Ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί»

Βέροια: Οι τελευταίες στιγμές του μωρού στην αγκαλιά της μητέρας του