ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Με επιτήρηση και συντονιστικό κέντρο στο «100»

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Με επιτήρηση και συντονιστικό κέντρο στο «100»
Πατρινό καρναβάλι
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Κατατέθηκε για πρώτη φορά πρόταση για τη σύσταση Συντονιστικού Κέντρου στο «100» της Άμεσης Δράσης, κατά τις ημέρες του Καρναβαλιού.

Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το Πατρινό καρναβάλι του 2023, με τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς να είναι σε συζητήσεις για την υποδοχή και διαχείριση των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Φέτος έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι, βασική επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και ποιοτικό Καρναβάλι για τους δημότες και τους επισκέπτες, θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Η πρόεδρος του «Καρναβάλι Πάτρας», Ήρα Κουρή, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», πως εκτιμήθηκε ότι η επισκεψιμότητα το τριήμερο του φετινού Καρναβαλιού θα είναι από τις μεγαλύτερες και οφείλουν όλοι να περιφρουρήσουν τον θεσμό, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μετά από 3 χρόνια απαγορεύσεων και περιορισμών λόγω covid.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη σύσκεψη κατατέθηκε εισήγηση για τη σύσταση -πρώτη φορά- Συντονιστικού Κέντρου στο «100» της Άμεσης Δράσης, κατά τις ημέρες του Καρναβαλιού, όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει ένας κόμβος συγκέντρωσης πληροφοριών και διαχείρισης της κατάστασης, που θα επικρατεί στην πόλη, για την άμεση λήψη αποφάσεων και διαβίβασης εντολών και οδηγιών στα σημεία συγκέντρωσης του κόσμου.

Η κα Κουρή, τόνισε ότι Αστυνομία και Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το ΕΚΑΒ και ο Ερυθρός Σταυρός, έχουν τα δικά τους σχέδια διαχείρισης καταστάσεων, όμως κατατέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση για το Κέντρο Συντονισμού για πιο αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.

«Εξετάσαμε τις διάφορες παραμέτρους και τις δυσκολίες, που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στο Καρναβάλι, κι από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν συζητήσεις για το κυκλοφοριακό, την ασφάλειας ή άλλα προβλήματα, προς λήψη προληπτικών μέτρων και ενημέρωση του κοινού» είπε η Ήρα Κουρή.