ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Άρχισε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι

Πατρινό καρναβάλι
Eurokinissi

O δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ευχήθηκε σε όλους Καλό Καρναβάλι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε και πάλι. Με τη ζωντάνια και τη χαρά να πλημμυρίζει όλους μας». 

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 άρχισε και... επίσημα. Το Σάββατο γράφτηκε η πρώτη καρναβαλική πράξη με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο, όπου θα μείνει αναρτημένο καθ΄ όλη τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, μέχρι δηλαδή τις 26 Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά δυο μουσικά άρματα περιόδευσαν μεταφέροντας το μήνυμα της χαράς.

Η Πάτρα έλαβε το καρναβαλικό βάπτισμα, το καρναβαλικό έναυσμα δόθηκε και ένα Καρναβάλι όπως πριν τρία χρόνια, πριν την περιπέτεια της πανδημίας είναι μπροστά μας να το χαρούμε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και με όλη την ένταση, το κέφι, την ανεμελιά, τη δημιουργική διάθεση. Μα πάνω από όλα με αύρα αισιοδοξίας και αναγέννησης που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

O δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ευχήθηκε σε όλους Καλό Καρναβάλι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε και πάλι. Με τη ζωντάνια και τη χαρά να πλημμυρίζει όλους μας. Χωρίς θλίψη και με ψυχική ανάταση που όλοι έχουμε ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και όσα γίνονται γύρω μας. Προσκαλούμε όλη την Ελλάδα στην πόλη μας για να χαρούμε όλοι μαζί. Η πόλη μας άλλωστε είναι μια από τις φιλόξενες πόλεις».