ΕΛΛΑΔΑ

Με «Μάξιμο Σαράφη» και «μικρή Μαρία» απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με «Μάξιμο Σαράφη» και «μικρή Μαρία» απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Νέα Δημοκρατία: «Κάνε μας πρόταση μομφής» η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Αλέξη Τσίπρα

Μετά τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΑΕ και στην επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανοίγει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης και σήμερα στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχείρησε με τις θεματικές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού και με τις περιοδείες να αλλάξει την ατζέντα, ο κ. Τσίπρας ξαναφέρνει στο προσκήνιο την υπόθεση των υποκλοπών αφού χθες το βράδυ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. «Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας προαναγγέλοντας ραγδαίες εξελίξεις για σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας, προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής θυμίζοντας την πρόσφατη σύλληψη του Μάξιμου Σαράφη προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, αλλά και τα fake news για την μικρή Μαρία στον Έβρο: «Με το παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το "Μάξιμο Σαράφη" που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ:

Ο «Μάξιμος Σαράφης», ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες «καταθέσεις» του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες.

Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, «τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως».

Στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση και κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ για τον οποίον θεωρούν ότι λειτουργεί πέραν των θεσμικών του ορίων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, εκφράζοντας χθες την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης μετά από την επιστολή του Χρ. Ράμμου, τόνιζε μεταξύ άλλων, «τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα,θεσμικό και πολιτικό» και τον κατηγόρησε ότι έχει μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες», ενώ όπως είπε, «βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας παίρνει το «όπλο» του – Οι θεσμικές παρεμβάσεις του συνεχίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο

Γιατί ο Μητσοτάκης αποκάλεσε cringe τον Τσίπρα;

Ο Τσίπρας παίρνει το «όπλο» του – Οι θεσμικές παρεμβάσεις του συνεχίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο