ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για 31χρονη αγνοούμενη από τα Καμίνια - Συγκλονίζει η έκκληση της φίλης της

Αγωνία για 31χρονη αγνοούμενη από τα Καμίνια - Συγκλονίζει η έκκληση της φίλης της
Glomex

«Φως στο Τούνελ»: Ο αδελφός και η κολλητή φίλη της Άννας Νάκη απευθύνθηκαν στην εκπομπή σε μία απέλπιδα προσπάθεια να την εντοπίσουν

«Φως» στην εξαφάνιση της Ιωάννας - Άννας - Νάκη επιχείρησε να ρίξει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η 31χρονη κοπέλα αγνοείται από το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς από τα Καμίνια του Πειραιά και ο αδελφός και η καλύτερη φίλη της απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» σε μία απέλπιδα προσπάθεια να την εντοπίσουν.

Μέσω της εκπομπής ζητούν να δώσει ένα σημάδι ζωής, εάν είναι κάπου και τους ακούει.

Ο αδελφός της μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής κάνει λόγο για μία γυναίκα βαθιά θρησκευόμενη, που πήγαινε συχνά στην εκκλησία.

«Τις Κυριακές πήγαινε στην Παναγίτσα, στην ενορία μας στα Καμίνια. Δεν την έχει δει όμως κάποιος εκεί, ούτε σε κάποια άλλη εκκλησία φαίνεται να έχει πάει.»

Δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της η φίλη της Άννας όταν μίλησε για την πίστη της κοπέλας.

«Η Άννα πιστεύει πάρα πολύ στην Παναγία και το Χριστό. Πήγαινε τις Κυριακές στην εκκλησία, αλλά υπήρχαν και στιγμές που πηγαίναμε μαζί να ακούσουμε τις ομιλίες ενός συγκεκριμένου πατέρα και στον εσπερινό.»

Η ίδια όργωσε όλα τα μέρη που της υπέδειξαν μαρτυρίες που έφτασαν στο «Τούνελ» όταν έγινε ανακοίνωση στην εκπομπή για την εξαφάνιση της Άννας.

«Μας είπαν ότι την είδαν στην πύλη Ε8, πήγαμε εκεί, δείχναμε τη φωτογραφία της, σε καντίνα που υπάρχει στο σημείο και σε διάφορους ανθρώπους… Λένε δεν την έχουμε δει και μετά σκέφτηκα και πήγαμε στο κεντρικό λιμεναρχείο, όπου οι άνθρωποι έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Δείξαμε κι εκεί τη φωτογραφία της και δώσαμε και τα στοιχεία της στην περίπτωση που εντοπίσουν κάτι».

Ο αδελφός της λέει πως ενώ διατηρεί λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το τελευταίο διάστημα είναι ανενεργή, ενώ ούτε η φίλη της που προσπάθησε πολλές φορές να την καλέσει μπόρεσε να την εντοπίσει.

«Έπαιρνα συνέχεια την Άννα. Καλούσε το κινητό της, δεν έπαιρνα όμως καμία απάντηση. Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, ήταν εντελώς κλειστό. Και μέχρι και σήμερα, συνεχίζω να την καλώ μήπως τη φωτίσει η Παναγία και ο Χριστός και το ανοίξει. Ζητήσαμε άρση απορρήτου για να δούμε τις κλήσεις που έχει κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έκκλησή της, για την φίλη της, συγκλονίζει:

«Σας παρακαλώ πάρα πολύ, βρείτε την Άννα. Θέλω να γυρίσει. Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας, λάθος επιλογές που τις πληρώνουμε φυσικά, αλλά συγκεκριμένα για την Άννα ξέρω ότι έχει καλή ψυχή. Άννα, όπου κι αν είσαι, όπου κι αν βρίσκεσαι, εγώ σ’ αγαπώ πάρα πολύ. Αν δε θέλεις να γυρίσεις σπίτι, να μου το πεις και όλα θα τα διορθώσουμε», ανέφερε συγκινημένη.

Το μόνο που ζητά ο αδελφός της είναι να τους ενημερώσει πως είναι καλά.

«Να με πάρει ένα τηλέφωνο να δω ότι ζει, τίποτα άλλο», κατέληξε.

Ο καυγάς και η ουλή

Ο αδελφός της αγνοούμενης 31χρονης αναφέρθηκε σε έναν καυγά μεταξύ τους πριν χαθούν τα ίχνη της.

«Είπε στον άλλο μας αδελφό ότι δε θα ξαναέρθει. Αυτό μόνο. Εγώ ξύπνησα πέντε η ώρα κι εκείνη έλειπε. Δεν είχε πάρει τίποτα απολύτως μαζί της, ούτε ρούχα. Μόνο το κινητό και την ταυτότητά της.»

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα παλαιότερο περιστατικό, το οποίο τους είχε ανησυχήσει.

«Στο παρελθόν έλειπε κάποιες ημέρες από το σπίτι και επέστρεψε τραυματισμένη με μία ουλή. Κάποιος της το έκανε. Είναι η χαρακτηριστική ουλή που έχει στο λαιμό της αυτή τη στιγμή η Άννα. Φοβάμαι για τη ζωή της, μήπως έχει πάθει τίποτα», κατέληξε.

Η κολλητή της ανέφερε πως της είχε στοιχίσει πολύ ο χαμός των γονιών της.

«Είναι ένα πολύ καλό κορίτσι. Από τότε όμως που έχασε τους γονείς της ήταν συχνά στενοχωρημένη, γιατί σκεφτόταν τη μητέρα και τον πατέρα της. Ειδικά για τον μπαμπά της πιστεύω ότι της στοίχησε πάρα πολύ η απώλειά του, που ήταν και πιο πρόσφατη.»

Μάλιστα μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνησή της, έκανε έκκληση σε όποιον πιθανόν την κρατά να την αφήσει ελεύθερη:

«Εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους. Νομίζει ότι είναι όλοι σαν κι αυτή, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Παρακαλώ πάρα πολύ αν την έχετε στο σπίτι, να την αφήσετε. Πιστεύω ότι όλοι μέσα μας είμαστε άνθρωποι, απλώς άλλοι το δείχνουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο.»