ΕΛΛΑΔΑ

Αγίου Βαλεντίνου 2023: Με «αγκάθια» φέτος τα τριαντάφυλλα – Φτάνουν έως 5 ευρώ το τεμάχιο

Αγίου Βαλεντίνου 2023: Με «αγκάθια» φέτος τα τριαντάφυλλα – Φτάνουν έως 5 ευρώ το τεμάχιο

Αγίου Βαλεντίνου 2023: Ακριβότερα από άλλες εποχές θα κοστίσει φέτος στους ερωτευμένους να κάνουν ένα δώρο στο άλλο τους μισό, με τα σοκολατάκια, τα αρκουδάκια και τα λουλούδια να έχουν την τιμητική τους.

Όπως λέει η ανθοπώλης στην Καλλιθέα, Πένυ Στυλιανίδη, «όλα τα τριαντάφυλλα φέτος είναι εισαγωγής. Εμείς εδώ έχουμε το τεμάχιο τριαντάφυλλο από 2,50 ευρώ και ανεβαίνουμε. Όλοι ψωνίζουν, αλλά μικρότερες ποσότητες. Το 90% των πελατών σήμερα είναι άντρες! Πάντα συμβαίνει αυτό γιατί μάλλον οι γυναίκες προτιμούν να κάνουν διαφορετικά δώρα, αλλά οι άνδρες με ένα ανθοπωλείο έχουν ‘κλείσει’ το δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο. Είναι πιο συμμαζευμένα τα πράγματα από το πρωί, αλλά είμαι θετική κατά τη διάρκεια της ημέρα θα αυξηθεί».

Η τιμή στα τριαντάφυλλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του DEBATER, κυμαίνεται το τεμάχιο από 2,30 ευρώ έως και 7 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. Το έτοιμο μπουκέτο έτοιμο κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ και οι συνθέσεις κυμαίνονται από 25 ευρώ μέχρι και 35 ευρώ.

«Γενικώς οι τιμές έχουν αυξητική τάση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γιατί η χώρα μας δεν έχει τόση παραγωγή για να καλύψει τις ανάγκες του κλάδου μας. Φέτος ήταν και πολύ άσχημος ο καιρός με αποτέλεσμα να δουλέψουμε με εισαγωγής λουλουδια και να έρθουν σε τιμές απλησίαστες… Η διαφορά στην τιμή μας δεν είναι επειδή έχουν ανέβει τα έξοδα των καταστημάτων μας, αλλά επειδή ήρθαν ποιο ακριβές οι παραλαβές μας. Σε κάποια ανθοπωλεία δυστυχώς το τριαντάφυλλο έχει φτάσει στα 5 ευρώ», μας εξομολογείται η ανθοπώλης.

«Γι’ αυτό το λόγο τα περισσότερα ανθοπωλεία φέτος έχουν φτιάξει έξυπνα δωράκια με λουλούδια σοκολάτες και κάποιο διακοσμητικό για να μπορέσουν όλοι να κάνουν ένα δώρο στη Βαλεντίνα ή το Βαλεντίνο τους» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μαρτυρία για το γηροκομείο του τρόμου στον Κορυδαλλό: «Ζήσεις, πεθάνεις, θα μείνεις εδώ»

Πέθανε η ηθοποιός Ντενίζ Μπαλτσαβιά, η «γιαγιά της Ερατούς» από τους «Ψίθυρους Καρδιάς»

Καρύδης - Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: Εικόνες με κτίρια που... πετάνε δεν θα δούμε στην Ελλάδα