ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2023: Άστατος ο καιρός - Με βροχές και καταιγίδες το ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2023: Άστατος ο καιρός - Με βροχές και καταιγίδες το ψήσιμο του οβελία

Σούβλισμα και εορτασμός του Πάσχα με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας  - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος σήμερα Κυριακή του Πάσχα, με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να περιμένει βροχές και καταιγίδες από ώρα σε ώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, σε όλη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρχουν έως το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Από το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τη Θεσσαλία καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς και Πελοποννήσου ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

Σε ότι αφορά την Αττική, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, δεν αναμένονται φαινόμενα ενώ στον νόμο Θεσσαλονίκης βροχές θα εκδηλωθούν από το πρωί έως και το απόγευμα.

Νότιοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και τους 18-22 oC στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Δείτε την πορεία των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων μέσω του WINDY:

Καιρός - Πάσχα: Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου την Κυριακή του Πάσχα οι περισσότερες περιοχές θα έχουν λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά στα βορειοδυτικά ο καιρός θα χαλάσει ήδη από τις πρωινές ώρες με μπόρες, βροχές ή και τοπικές καταιγίδες.

Μετά το μεσημέρι οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν επηρεάσει και την υπόλοιπή δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, τη βόρεια Στερεά, τις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Όπως παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο του OPEN με τον καιρό αλλού να τα κάνει μούσκεμα αλλού να μην προβληματίζει θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία αλλά και το πασχαλινό γλέντι στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις