ΕΛΛΑΔΑ

Τιμές – «φωτιά» στα καύσιμα, πού ξεπερνά τα 2€ η αμόλυβδη βενζίνη

Τιμές – «φωτιά» στα καύσιμα, πού ξεπερνά τα 2€ η αμόλυβδη βενζίνη

Οι τιμές των καυσίμων έφθασαν και πάλι στα… ύψη.

Η τιμή της βενζίνης «πέταξε» και πάλι στα… ύψη, η οποία σε συγκεκριμένες περιοχές –κυρίως τα νησιά– ξεπερνά τα 2€ ανά λίτρο. Αιτία είναι η άνοδος της τιμής του Brent, η αύξηση της ζήτησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, καθώς και η μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+, όπως υποστηρίζουν βενζινοπώλες. Πάντως, οι καταναλωτές τονίζουν ότι είναι τέτοιο το κόστος των καυσίμων, που αναγκαστικά μειώνουν τις μέρες των διακοπών τους.

Η ανησυχία των οδηγών γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, λόγω της συνεχούς αύξησης του κόστους της βενζίνης, με την Ελλάδα να εξακολουθεί να κινείται σε επίπεδα… πρωταθλητισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Η χώρα μας καταλαμβάνει την 3η θέση στον ευρωπαϊκό πίνακα ακρίβειας, με την τιμή ενός λίτρου βενζίνης κατά μέσον όρο να ανέρχεται στο 1,962€, μονάχα πίσω από την Ολλανδία (2,052€) και τη Δανία (2,047€).

Ήδη, οι τιμές της αμόλυβδης έχουν ξεπεράσει τα 2€ σε πολλά πρατήρια ανά την επικράτεια, ακόμη και σε ορισμένα της Αττικής, ενώ, στα νησιά ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Σε βενζινάδικο της Μήλου, πωλείται με 2,45€ ανά λίτρο και της Πάτμου έναντι 2,369€ ανά λίτρο. Στην Αττική, η τιμή φθάνει ακόμη και τα 2,058€ / λίτρο και στη Θεσσαλονίκη, τα 2,099€ / λίτρο. Ανατιμήσεις εντοπίζονται και στο πετρέλαιο κίνησης, το κόστος του οποίου ανά λίτρο ανέρχεται στο 1,688€, ήτοι ψηλότερα από τον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,641€ ανά λίτρο).

Σχετικές ειδήσεις