ΕΛΛΑΔΑ

Καύσιμα: «Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα μείνουν ίδιες οι τιμές»

Καύσιμα: «Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα μείνουν ίδιες οι τιμές»

Η εκτίμηση του Αντοπροέδρου των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργου Ασμάτογλου, για τις τιμές των καυσίμων.

«Θεωρώ ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα πάμε έτσι όπως είμαστε, στα μεγάλα αστικά κέντρα περίπου στα 2€. Δε θεωρώ ότι θα το ξεπεράσει», εκτίμησε ο Αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, ο οποίος μίλησε για την πορεία στις τιμές των καυσίμων, στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Η μέση τιμή στις Κυκλάδες είναι στα 2,20 ευρώ, με τις τιμοληψίες την 3η Αυγούστου».

«Δε μπορώ να προβλέψω και δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει προς το τέλος του Αυγούστου, γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ μεταβλητή όσο αφορά και το Ρώσο – Ουκρανικό, όπως επίσης και η εξαγγελία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να “τονώσουν” την παραγωγή τους και αυτό, μπορεί τις τρεις τελευταίες φορές να μην έπιασε, διότι υπάρχει ύφεση γενικότερα ή στασιμότητα στην Ευρώπη. Αν πιάσει τώρα, θα έχουμε αυξήσεις» τόνισε.

«Υπήρξαν κάποιες μειώσεις το τελευταίο τριήμερο ύστερα από τις μεγάλες αυξήσεις που είχαμε και φθάσαμε μία ανάσα μακριά από τα 2€. Η νησιωτική Ελλάδα έχει περάσει κατά πολύ τα 2€, αλλά αυτές τις τρεις τελευταίες μέρες είδα μία μικρή μείωση, παρότι δεν μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

Αντίθετα, αυξήθηκαν και κατά 2 δολάρια, ενώ όταν είχαμε τις αυξήσεις, ήταν στα 84 δολάρια. Τώρα, είναι στα 86 δολάρια και είδαμε μειώσεις. Γι’ αυτό και είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε γενικότερα, όσο αφορά τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου και την εξέλιξη των τιμών του καυσίμου» ολοκλήρωσε ο κ. Ασμάτογλου.

Σχετικές ειδήσεις