ΕΛΛΑΔΑ

Υποψίες για δολιοφθορά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Τρεις πυρκαγιές σε πέντε ώρες

nosokomeio
Photo: INTIME

To Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες, υποστηρίζει ο διοικητής

Ανακοίνωση εξέδωσε η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και νήσων Αιγαίων, για τις τρεις πυρκαγιές σε διάστημα πέντε ωρών που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Όπως αναφέρεται, δεν κινδύνεψε ασθενής και δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου. Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη ημέρα είχε ζητήσει καταγραφή της πυρασφαλειας σε όλα τα νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση:

«Χθες 18/8/2023 περίπου στις 23.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων. Το προσωπικό ασφάλειας και τεχνικοί του νοσοκομείου επιχείρησαν με φορητά πυροσβεστικά μέσα ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η όποια και ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης.

Στη 01.40 της 19/8/2023 νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και έγινε ολική κατάσβεση από το προσωπικό με χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων και ρίψης ύδατος από τις πυροσβεστικές φωλιές. Επιπλέον κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς του νοσοκομείου από ομάδες της Δίας και του προσωπικού ασφάλειας. Προσωρινά αποκλείστηκε η έξοδος από το νοσοκομείο ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Στις 04.30 της 19/8/2023 εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος που στεγάζονται οι κοιτώνες των ιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε ολικά από το προσωπικό ασφάλειας που είχε εντολές για περιπολίες με τη χρήση φορητών μέσων και ρίψης ύδατος από πυροσβεστική φωλιά ενώ εκ νέου κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και επί τόπου κατέφθασε περιπολικό και δύναμη της ομάδας Δίας που διενέργησε ελέγχους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά διενεργούσε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρώτου χρονικά συμβάντος.

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του νοσοκομείου. Μικρής κλίμακας ζημίες προκληθήκαν σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου».

Τι απαντάει ο διοικητής

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Ανδρέας Πλεμμένος, υποστήριξε ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε ασθενής, δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάσθηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανέναν χώρο του, παρά προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό», μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.