ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κολυδάς απαντά στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία - «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»

Ο Κολυδάς απαντά στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία - «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»

Θοδωρής Κολυδάς: Ο διευθυντής της ΕΜΥ απάντησε στις επικρίσεις για τα έκτακτα δελτία καιρού

Στο πρόσφατο σχόλιο του Γιάννη Καλλιάνου ότι «Τα Έκτακτα Δελτία Καιρού έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους» θέλησε να απαντήσει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς στο twitter βάζει τίτλο: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, υπογραμμίζοντας οτι το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε - και στο οποίο αναφερόταν ο Γιάννης Καλλιάνος - είχε λόγο και αφορμή.

«ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ

✅Το Έκτακτο στις 2/12 έλαβε υπόψιν του κυρίως τις #καταιγίδες που θα εκδηλώνονταν στον Έβρο,μια περιοχή που δοκιμάστηκε από #πυρκαγιές. Τα ύψη 17mm (#ΕΜΥ-Ορμένιο) και τα 39 & 22 mm (#ΕΑΑ-Διδυμότειχο) μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε καμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σημερινή ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά στα socialmedia

Όλα ξεκίνησαν μετά τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος «νουθετούσε» με μια ανάρτησή του στα social media συναδέλφους στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφορικά «με την αμετροεπή έκδοση συνεχώς έκτακτων δελτίων, ενώ υπάρχει μια απλή επιδείνωση του καιρού».

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Τα "Έκτακτα Δελτία Καιρού" έχουν χάσει πια την αξιοπιστία τους

Τα κάθε τρεις και λίγο "Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης του Καιρού" από διάφορους φορείς, αρχίζουν πλέον και χάνουν και το ενδιαφέρον τους αλλά και την αξιοπιστία τους. Έρχονται μετά -και δικαίως- οι διάφορες ιστοσελίδες, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες και το αναπαράγουν, και επομένως η λανθασμένη είδηση "ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα. Και σε λίγο καιρό κανένας δεν θα τα πιστεύει και δεν θα τα λαμβάνει υπόψιν του.

Επομένως, άλλο πράγμα είναι ένα "Δελτίο Μεταβολής του Καιρού", όπως αυτή που θα έρθει για παράδειγμα σήμερα το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία & στη Θράκη και από αύριο και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) που μέσα στο χειμώνα είναι μια φυσιολογική καιρική εξέλιξη με άστατο καιρό (βροχές και καταιγίδες σε μικρό μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας) και άλλο το "Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού" που μέσα στο χειμώνα θα σήμαινε κάτι "Έκτακτο", δηλαδή μια ακραία μεταβολή του καιρού για την εποχή, μια έκτακτη καιρική μεταβολή, ένα σημαντικό καιρικό σύστημα που θα οδηγούσε σε μια γενικευμένη κακοκαιρία.

Επίσης άλλο είναι και το "Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνο Καιρικών Φαινομένων" που εκεί πρέπει πράγματι να είμαστε προσεκτικοί λόγω της σφοδρότητας των επικείμενων καιρικών φαινομένων.

Προσοχή λοιπόν, οι πολίτες αρχίζουν και δυσανασχετούν».

Διαβάστε επίσης:

Καλαμπάκα: Κλέφτες ρήμαξαν ελαιώνες κλέβοντας 400 κιλά ελιές

Πειραιάς: Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης

Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου: Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα