ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καρράς: Η σορός του έφθασε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για το τελευταίο «αντίο»

Βασίλης Καρράς: Η σορός του έφθασε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για το τελευταίο «αντίο»

Με χειροκροτήματα, δάκρυα, λουλούδια και με επιφωνήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου Καβάλας τη σορό του δημοφιλούς τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.

Στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, τελείται αυτή την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος με τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

Σε εξέλιξη είναι Τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή του.

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας μάλιστα τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, υπό τους ήχους της ορχήστρας του και τα χειροκροτήματα εκατοντάδων αγαπημένων του προσώπων, η σορός του Βασίλη Καρρά «έφυγε» από τη Θεσσαλονίκη για το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επιθυμία της οικογενείας του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Καθ’ όλη την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Τιμής Ένεκεν, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του Βασίλη Καρρά θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

Πραγματικότητα θα γίνει η μεγάλη συναυλία που ήθελε ο «άρχοντας» του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλης Καρράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής και φίλος του μεγάλου ερμηνευτή.

Ειδικότερα, ο Ευάγγελος Αραμπατζής, που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο του Βασίλη Καρρά, είπε πως η τελευταία του επιθυμία για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα γίνει πραγματικότητα.

Χθες, Τρίτη, με δάκρυα στα μάτια, συγκίνηση και σιγοτραγουδώντας στίχους από τραγούδια που ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, οι Θεσσαλονικείς, οι βορειοελλαδίτες και όχι μόνον, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Βασίλη Καρρά, η σορός του οποίου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Τρίτης έως και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η οικογένειά του ήταν συντετριμμένη. Φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί και απλοί πολίτες ήταν εκεί, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή.

Οι μουσικοί του ήταν εκεί και τον συνόδεψαν στην έξοδό του από την εκκλησία με το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Πού πας». Με δάκρυα στα μάτια, ο μαέστρος του και συνάδελφοί του που αποτελούσαν την ορχήστρα του, έπαιζαν μαζί του για τελευταία φορά.

Τιμώντας την ποντιακή του καταγωγή, έπαιξαν το «Έλα να ‘λέγω σε την ιστορία» και το «Αϊτέντς επαραπέτανεν». Η γυναίκα του, Χριστίνα, υποβασταζόμενη, φώναζε «Βασίλη ξύπνα», ενώ η κόρη του, Ειρήνη, κρατούσε με τα δύο της χέρια το φέρετρο.

Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και το «Νύχτα Ξελογιάστρα» το τελευταίο «αντίο»

Μόλις το φέρετρο με τη σορού του καλλιτέχνη εξήλθε από τον ιερό ναό, η ορχήστρα η οποία τον συνόδευε στις εμφανίσεις του έπαιξε κάποιες από τις επιτυχίες του, τα κομμάτια του, «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά» και το πλήθος καρτερικά περίμενε στο προαύλιο σιγοτραγουδήσε μαζί με τους μουσικούς.

Αμέσως μετά έπαιξαν κρητικές και ποντιακές λίρες, ενώ οι συγκεντρωμένοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «Αθάνατος» και «Βασίλη ζεις για πάντα».

Ανατριχιαστικές στιγμές στο αντίο του Βασίλη Καρρά

Στον εξωτερικό χώρο του ναού εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς οι θαυμαστές του «θρυλικού» καλλιτέχνη τον αποχαιρέτησαν σιγοτραγουδόντας πολλές από τις επιτυχίες του, ενώ, όταν έφθασε η σορός του στον Ιερό Ναό, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. «Σήκω να μας τραγουδήσεις, Βασίλη», «είσαι παντού», «αθάνατος», φώναζαν.

τραγούδια στην κηδεία ΚαρράΘεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Βασίλη Καρρά

Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι απερχόμενοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού, Κ. Ζέρβας και Γ. Τσαμασλής ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Βούλα Πατουλίδου, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Πέτρος Ιακωβίδης ενώ στεφάνια έστειλαν η Νατάσα Θεοδωρίδου, η οικογένεια Θ. Ζαγοράκη, Στέλιου Ρόκκου, ο Διονύσης Σχοινάς και η Καίτη Γαρμπή και η οικογένεια Ηλία Βιολίδη.

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. «Μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει. Έκανε πάρα πολλά πράγματα. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη του διότι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή, αξέχαστες στιγμές» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης.

Για μία δύσκολη μέρα που βιώνει σήμερα η Θεσσαλονίκη έκανε λόγο σε δήλωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. «Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε», συμπλήρωσε.

Στο τελευταίο αντίο τίμησαν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ενώ επικήδειους εκφώνησαν - μεταξύ άλλων - ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε στην οικογένεια τού εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Καρράς «ήξερε να αγγίζει τις ψυχές των Ελλήνων». Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Αύριο, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ταφή της σορού του στις 12:00 στη γενέτειρα του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Εκεί είχε δημιουργήσει πό το 2000 ένα αγρόκτημα, τη «Φάρμα Καρρά», στους πρόποδες του Παγγαίου. Παρήγαγε και πουλούσε τα δικά του προϊόντα, μεταξύ αυτών και παρθένο ελαιόλαδο αλλά και πιπεριές, κεράσια, σύκα, σταφύλια.

Ήρθε από τη Γερμανία για το λαϊκό προσκύνημα στον Βασίλη Καρρά - «Πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της νιότης μου»

Ακόμα και από το εξωτερικό κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη θαυμαστές του Βασίλη Καρρά προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή.

Ξεχωρίζει η περίπτωση του Αντρέα, περίπου 30 ετών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Από την εφηβική ηλικία έως και σήμερα, τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά τού κρατούσαν συντροφιά.

Μη μπορώντας να πιστέψει τον χαμό του άρχοντα της λαϊκής μουσικής, ο Αντρέας ταξίδεψε από τη Γερμανία μέχρι τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά, στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Συγκινημένος για την απώλεια του αγαπημένου του τραγουδιστή, ο Αντρέας εξήγησε μιλώντας στο thestival.gr ότι στενοχωρήθηκε πολύ για τον χαμό του Βασίλη Καρρά, γιατί είναι «σαν να πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας και της νιότης μου».

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία για να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά

Χαρακτηριστικό του Βασίλη Καρρά είναι ότι τα τραγούδια του προσέλκυαν θαυμαστές όλων των ηλικιών, τονίζει με ενδιαφέρον ο Αντρέας. «Όταν πήγαινα σε συναυλίες του Βασίλη, έβλεπα όλες τις γενιές, από 15χρονα μέχρι και πιο προχωρημένες ηλικίες» δήλωσε επίσης και έκλεισε λέγοντας ότι τον αγαπάει και θα τον έχει πάντα στην καρδιά του.

Αχιλλέας Μπέος για Βασίλη Καρρά: «Δεν έφυγε, εδώ είναι - Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του»

Με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στον φίλο και κουμπάρο του Βασίλη Καρρά, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο δήμαρχος Βόλου, έξω από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας έστειλε το μήνυμα πως ο Βασίλης Καρράς συνεχίζει να ζει μέσα από τα τραγούδια του.

«Δεν υπάρχουν λόγια, όλος αυτός ο κόσμος κλαίει και μέσα στην εκκλησία. Ο φίλος μου, ο κουμπάρος μου, ο συνεργάτης μου δεν έφυγε. Εδώ είναι, όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τη νεολαία επί δεκαετίες στο λαϊκό τραγούδι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, θα είναι μέσα στην καρδιά μας. Ήταν ένας απλός λαϊκός άνθρωπος. Τον λατρεύει όλη η Ελλάδα, πόσο εμείς που ζήσαμε δίπλα του και κάναμε πολλά πράγματα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος.

«Πιστεύω θα συνεχίσει να υπάρχει... τι λέει; ''Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω'' και θα μείνει εδώ στη μνήμη όλων μας», κατέληξε.

Thesstoday - Μπεος για Βασίλη Καρρά: Δεν έφυγε, όλοι ακούνε τα τραγούδια του

Τριήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Καρρά στη εστίαση της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

"Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον 'Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά" αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: "Καλό ταξίδι 'Αρχοντα".

"Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: "Λάβαμε αυτήν την απόφαση 'τιμής ένεκεν'. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του".