ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός για τη δολοφονία του αστυνομικού

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός για τη δολοφονία του αστυνομικού

Θεσσαλονίκη: Ο 44χρονος Νορβηγός είπε στους αστυνομικούς πως είχε πιει λίγο παραπάνω...

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 44χρονος Νορβηγός υπήκοος, που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Το όπλο της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη

Ο Νορβηγός κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 32χρονο με μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησε ο Νορβηγός μέσα σε μπυραρία

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Ο Νορβηγός υπήκοος αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Ο 44χρονος παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Κατά πληροφορίες, ο δράστης ζούσε μόνιμα στην Ελλάδα και φαίνεται πως ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα.

Ο αστυνομικός με την παρέα του σε παρακείμενο μαγαζί από την μπυραρία όπου έγινε η επίθεσηNewsbomb.gr

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπυραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το τραγικό συμβάν εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 04:00, ο 44χρονος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού και έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Τότε, ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, με τον 44χρονο να τον μαχαιρώνει στον λαιμό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού, ο οποίος είχε βγει στον δρόμο και φώναζε βοήθεια διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.