ΕΛΛΑΔΑ

Κόρη αστυνομικού στο Newsbomb.gr: «Ο πατέρας μου τρέμει να μην βρουν εμένα και το παιδί μου»

Κόρη αστυνομικού στο Newsbomb.gr: «Ο πατέρας μου τρέμει να μην βρουν εμένα και το παιδί μου»

Ερωτήματα γιατί ήταν μόνος του με άλλους 3 συναδέλφους ενώ πηγές του Newsbomb.gr λένε ότι καλούσε επίμονα σε βοήθεια μετά τον προπηλακισμό του Κασσελάκη και δεν ανταποκρίθηκε ουδείς!

Κλινήρης στο σπίτι του και με αναρρωτική άδεια βρίσκεται ο αστυνομικός που το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» με έναν κουκουλοφόρο να τον χτυπά στο πρόσωπο με ένα κράνος ενώ άλλοι τον απειλούσαν κραδαίνοντας ξύλινους λοστούς.

Της Φανής Χαρίση

Η κόρη του έμπειρου αστυνομικού που υπηρετεί εδώ και 34 χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία περιγράφει στο Newsbomb.gr ότι ο πατέρας της ήταν ψύχραιμος, τονιζοντας πως «αυτός είναι ο μπαμπάς μου, πάντα 34 χρόνια υπηρεσίας στην Αστυνομία, αυτός είναι, προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα και να προστατεύσει όλους τους υπόλοιπους που έχει από πίσω».

«Ο πατέρας μου τρέμει γιατί του άρπαξαν το καπέλο που μέσα έχει γραμμένο το όνομά του. Τρέμει όχι για τον ίδιο αλλά για εμάς, μην βρουν το σπίτι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη του που είναι και μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Η ίδια στέλνει ένα μήνυμα στα παιδιά και στους νέους λέγοντας ότι σε όποιο πρόβλημα κι αν υπάρχει «δεν μπορεί η βία να είναι το μέσο έκφρασης».

«Είναι απαράδεκτο για οποιονδήποτε λόγο το μοναδικό μέσο έκφρασης της νεολαίας πλέον να είναι η βία και λέω της νεολαίας γιατί πληροφορούμαι ότι η ομάδα εκείνη ήταν πολύ νεαρά άτομα από ανήλικοι έως 20 χρονών. Η παιδεία μας κατρακυλά και το μοναδικό και πρώτο μέσο έκφρασης των αντιθέσεων ή των απόψεων της νεολαίας είναι η βία», είπε χαρακτηριστικά.

Το βράδυ της Κυριακής κουκουλοφόροι λίγο πριν επιτεθούν στον αστυνομικό επιτέθηκαν φραστικά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ενώ ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με παρέμβασή της ζητά από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αυτεπαγγέλτως εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, όπως είναι η διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.

Ο αστυνομικός που χτυπήθηκε με κράνος από τον κουκουλοφόρο βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου «Ολύμπιον» ενώ στο σημείο ήταν μόνο άλλοι τρεις με τέσσερις αστυνομικοί. Η εικόνα του αστυνομικού μόνου έναντι ομάδων κουκουλοφόρων που τον απειλούσαν παρουσία δεκάδων πολιτών και τελικά τον χτύπησαν προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και είναι θέμα συζήτησης σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Newsbomb.gr ο αστυνομικός φέρεται να ζητούσε επίμονα βοήθεια μεσω ασυρμάτου καθώς είχε προηγηθεί ο προπηλακισμός του κ. Κασσελάκη ωστόσο στο σημείο δεν μετέβη ουδείς παρότι υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που γινόταν λίγα μέτρα πιο κάτω στην πλατεία Αριστοτέλους για τα επεισόδια του Σαββάτου ενώ επεισόδια εκτυλίχτηκαν και σε άλλο κεντρικό σημείο της πόλης με κουκουλοφόρους να σπάνε τζαμαρία και τραπεζοκαθίσματα σε καφετέρια που βρίσκεται στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης.