ΕΛΛΑΔΑ

Καρναβάλι Ξάνθης: «Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το χοροπήδημα» - Όλα έτοιμα για την καρναβαλική παρέλαση

Καρναβάλι Ξάνθης: «Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το χοροπήδημα» - Όλα έτοιμα για την καρναβαλική παρέλαση
EUROKINISSI

Χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία συρρέουν ήδη στη θρακική πόλη για να απολαύσουν μοναδικές στιγμές καρναβαλιού

Της Φανής Χαρίση

Με το σύνθημα «Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το χοροπήδημα» η πόλη της Θράκης είναι ήδη έτοιμη για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Εδώ και 59 χρόνια το καρναβάλι της Ξάνθης αποτελεί σημείο αναφοράς με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και την Τουρκία.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που διαρκούν εδώ και ημέρες στην πανέμορφη Ξάνθη αναμένεται να κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής και όπως είπε στο newsbomb ο αντιδήμαρχος Πολιτισμου, Μιχάλης Τσέπελης «όλα είναι έτοιμα, ειμαστε στην κορύφωση του τριημέρου, τώρα ξεκινάει και μια συναυλία στην κεντρική πλατεία ενώ με απόφαση δημάρχου τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα κι έτσι περιμένουμε όλη τη νεολαια της πολης να μαζευτεί στην πλατεία. Όπως κάθε χρονιά αναμένουμε και φέτος πολλούς επισκέπτες στην πόλη μας για να απολαύσει το καρναβάλι».

Η πληρότητα στα καταλύματα στην πόλη της Ξάνθης έχει φτάσει ήδη στο 95% και διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία ή σε δωμάτια βραχυχρόνιας μίσθωσης υπάρχουν λίγα κι αυτά σε γειτονικές πόλεις όπως στην Καβάλα, την Κομοτηνή κ.α.

Το καρναβάλι της Ξάνθης είναι επίκεντρο διασκέδασης χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και όπως είπε ο κ. Τσέπελης «ξέρουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να έρθουν τουρίστες και από την Τουρκία αλλά και από τα Βαλκάνια όπως από τη Βουλγαρία. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους επισκέπτες» και πρόσθεσε ότι η πόλη αναμένει πάνω από 250.000 επισκέπτες για το τριήμερο.

Φέτος Βασίλισσα του Καρναβαλιού είναι η Κωνσταντίνα Αδαμίδου η οποία όπως αποκάλυψε στο newsbomb συμμετέχει στο καρναβάλι από την παιδική της ηλικία και είναι ιδιαίτερα χαρουμενη που φέτος θα είναι η βασίλισσα του.

«Είναι όλα έτοιμα για την Κυριακή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα, εξάλλου το καρναβάλι μας μετράει 59 χρόνια με απόλυτο επαγγελματισμό και πάρα πολλή αγάπη. Η πόλη έχει πάρα πολύ μεγάλη πληρότητα σχεδόν 95% στα καταλύματα και η πόλη έχει γεμίσει ήδη με κόσμο και περιμένουμε να έρθουν και άλλοι» είπε η κ. Αδαμίδου και πρόσθεσε ότι «είχαμε τη μεγαλύτερη καρναβαλική παιδική παρέλαση, αύριο έχουμε τη βραδινή παρέλαση και την Κυριακή φυσικά έχουμε τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση».

Η βασίλισσα του καρναβαλιού Ξάνθης υπόσχεται ότι το φόρεμα που θα φορά στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής «θα αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη» καθώς είναι μοναδικό και το έφερε ειδικά κατάστημα της πόλης από το εξωτερικό.
«Για την κυριακάτικη παρέλαση έχουμε μια μοναδική εμφάνιση στο δικό μου το ρούχο το οποίο δεν έχει κάνει ποτέ εμφάνιση βασίλισσα στην Ελλάδα» είπε γεμάτη χαρά η κ. Αδαμίδου καλώντας «τον κόσμο στο πιο ζωντανό και χαρούμενο καρναβάλι της Ελλάδας, στην πόλη με τα 1000 χρώματα, την Ξάνθη, για να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και να αγκαλιάσουν κάθε χρώμα της ψυχής τους. Ελάτε να ζήσετε υπέροχες στιγμές».