ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της 28χρονης

Ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Απόπειρα αυτοκτονίας στην απομόνωση έκανε το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου και κατά τη 01.00 στο κελί όπου κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Οι φύλακες ενημέρωσαν την εξωτερική φρουρά να τον παραλάβει από το νοσοκομείο κρατουμένων όπου είχε μεταφερθεί. Τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Αττικό όπου και τον φρουρεί η εξωτερική φρουρά Κορυδαλλού

Ο δράστης που κρεμάστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το πρώτο 24ωρο του δράστη στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος επιμένει ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και πως δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (01/04).

Ο δράστης προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει τις εξελίξεις ώστε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Τι είπε στην απολογία του ο δράστης

«Δεν θυμάμαι τίποτα μέχρι που ξύπνησα στο ασθενοφόρο. Το μαχαίρι το είχα πάρει από το σπίτι με σκοπό να κάνω κακό στον εαυτό μου μπροστά της. Στο παρελθόν είχαμε κάποιους τσακωμούς αλλά χωρίς περιστατικά βίας. Έχει ξανατύχει στο παρελθόν να παίρνω φάρμακα και ουσίες και να μην ξέρω πού βρίσκομαι», ανέφερε ο 39χρονος, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Πατέρας Κυριακής: «Την έδιωξαν, την άφησαν ανυπεράσπιστη»

Η 28χρονη κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον 39χρονο δολοφόνο της ήταν πολλές οι φορές που είχε αντιμετωπίσει τον βίαιο χαρακτήρα του κάτι που φαίνεται πως προσπαθούσε να μην αποκαλύψει στο οικογενειακό της περιβάλλον.

«Το κοριτσάκι μου, που το μεγάλωσα, δεν μου είχε πει όσα βίωνε τον τελευταίο καιρό, για να μη με φέρει σε δύσκολη θέση. Το κορίτσι μου έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει ως μία γυναίκα που απειλείται. Την έδιωξαν, την άφησαν ανυπεράσπιστη, μόνη της ενώ απειλείτο. Βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία τα τελευταία λεπτά της ζωής της», ανέφερε επίσης ο πατέρας της 28χρονης.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στα τραγικά συμβάντα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της 1ης Απριλίου θα απολογηθούν μέσα στην εβδομάδα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενεργεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ευθύνες των αστυνομικών, αναμένονται έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Τι κατέθεσαν οι Αστυνομικοί

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής. Δημοσιοποιήθηκε μέρος από την κατάθεση της 22χρονης αξιωματικού υπηρεσίας αλλά και του φρουρού.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεση της 22χρονης που δημοσιοποίησε ο «Ελεύθερος Τύπος», η αξιωματικός περιγράφει καρέ-καρέ τι συνέβη εκείνη την ημέρα από την στιγμή που μπήκε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα η 28χρονη Κυριακή ζητώντας βοήθεια.

«Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπολικό στο σπίτι. Η Μ… (αναφέρει το όνομα της αστυφύλακα Β’ που εκτελούσε χρέη οδηγού της αστυνόμου) της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να τη πάει στο σπίτι της και εγώ της είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο αν κληθεί το 100. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικό, αν θα αργήσει. Της εξηγήσαμε ότι δεν γνωρίζαμε πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς να έρθει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε με τον άνδρα που ήρθαν μαζί.

Αμέσως μετά εγώ και η Μ… βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει στη σκοπιά του τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον αρχιφύλακα Μ… να στέκεται όρθιος.Φτάνοντας στη σκοπιά είδα τη γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος, μπρούμυτα, και κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα», είπε χαρακτηριστικά η 22χρονη αξιωματικός περιγράφοντάς όσα ειπώθηκαν την ώρα που η Κυριακή βρισκόταν μέσα στο τμήμα και 4 λεπτά αφού έφυγε έγινε το μοιραίο.

Στη συνέχεια, η αξιωματικός υπηρεσίας συνέχισε την περιγραφή της τραγωδίας που σημειώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, «δίνοντας» της Υπηρεσία καθώς σύμφωνα με την ίδια, ο σκοπός του τμήματος κοιτούσε τον δράστη χωρίς να του περνάει χειροπέδες.

«Είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος να σηκώνει το δεξί του χέρι, κρατώντας ένα μαχαίρι και να το καρφώνει στο λαιμό του. Αμέσως είπα στον αρχιφύλακα Μ…, που ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλότσησα πιο μακριά», τόνισε η 22χρονη.

«Είδα τη γυναίκα να πέφτει κάτω και να βγάζει αίμα από στόμα και σώμα»

Από την δική του πλευρά, περιγράφει και ο 48χρονος αστυνομικός φρουρός το τι συνέβη την 1η Απριλίου, μπροστά από τα μάτια του. Μάλιστα, σε βάρος του, υπάρχει καταδικαστική απόφαση 8 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

«Βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και ένα άλλο άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας προς τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του.

Στη συνέχεια ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι, να το τραβάει από την πλάτη της, η γυναίκα να πέφτει κάτω με το πρόσωπο και να βγάζει αίμα από το στόμα και σώμα της», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις