ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα - Ζουν με τον φόβο οι πολίτες

Μάστιγα οι επιθέσεις σκύλων από την αρχή της χρονιάς στην Ελλάδα - Ζουν με τον φόβο οι πολίτες
unsplash

Συνεχείς επιθέσεις σκύλων κατά κατοίκων - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες

Το απόγευμα της Τετάρτης ένας 15χρονος μαθητής βρέθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση τριών μεγαλόσωμων σκύλων. Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Τα περιστατικά επιθέσεων σκύλων έχουν αυξηθεί σημαντικά, αφού από την αρχή της χρονιάς δέκα περιστατικά επιθέσεων σκύλου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το παιδί έτρεξε να προστατευθεί και βρήκε την ψυχραιμία να ειδοποιήσει τους γονείς του και την αστυνομία. Με μέριμνα των γονιών του ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ στη συνέχεια η μητέρα του μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο άτυχος μαθητής από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να λαμβάνει δύο αντιβιώσεις, ενώ ευτυχώς ήταν καλυμμένος εμβολιαστικά, αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το οποιοδήποτε αδέσποτο σκυλί είναι πιο επικίνδυνο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων του παιδιού, πρόκειται για τα ίδια σκυλιά που πριν μερικούς μήνες είχαν προκαλέσει σοβαρό τροχαίο σε 49χρονη που κινούνταν με το μηχανάκι της στη συγκεκριμένη οδό. Από το τροχαίο η γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά και σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να ταλαιπωρείται για την αποκατάσταση της υγείας της!

«Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει κάτι με τα αδέσποτα πριν γίνει κάποιο μεγαλύτερο κακό. Τα συγκεκριμένα σκυλιά επιτίθονται σε οχήματα, δάγκωσαν ένα παιδί. Τι περιμένουμε να γίνει το χειρότερο για να δώσουμε λύση;», δήλωσε η μητέρα του 15χρονου που ζητεί την άμεση απομάκρυνση των συγκεκριμένων σκυλιών από κατοικημένες περιοχές.

Γιαννιτσά: Σκύλος δάγκωσε σε 6χρονο αγοράκι στο κεφάλι

Πριν από λίγες ημέρες, εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα 6χρονο αγοράκι στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών, όταν δέχτηκε επίθεση από μεγαλόσωμο σκύλο. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο 6χρονος να μεταφερθεί τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το παιδί, που είχε βγει βόλτα με το παππού και τη γιαγιά του, σταμάτησε στον δρόμο για να χαϊδέψει το αδέσποτο μεγαλόσωμο σκύλο, αλλά εκείνος του όρμησε και τον δάγκωσε στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Κουτούλας, μιλώντας στο Mega για το περιστατικό επεσήμανε πως «πολλοί το έχουν κάνει εύκολο το να εγκαταλείπουν το ζώο τους. Στρεφόμαστε κατά παντός υπευθύνου. Αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να μην ξαναγίνει. Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο ζώο πάνω από 30 κιλά. Μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική μονάδα για να διαπιστωθεί μήπως ήταν άρρωστο το σκυλί. Βελτιώνεται η κατάσταση του παιδιού».

Κατασπάραξαν 55χρονη στο κέντρο της Ραφήνας

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο μια 55χρονη γυναίκα που είχε βγει βόλτα με το κατοικίδιό της έζησε στιγμές αγωνίας όταν δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δύο σκυλιά σε χώρο στάθμευσης.

Αποτέλεσμα της μανίας των σκύλων ήταν να προκληθούν στη γυναίκα σοβαρά τραύματα με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» για τις πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αδέσποτα ή δεσποζόμενα σκυλιά που είχαν ξεφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη τους.

Η ανακοίνωση του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου

Για το περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου που αναφέρει:

«Το πρωί της Τετάρτης, κάτοικος της πόλης μας που είχε βγάλει βόλτα το κατοικίδιό της, δέχθηκε επίθεση από δύο μεγαλόσωμα σκυλιά στο πάρκινγκ της οδού Μάντικα.

Η επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη. Τα ζώα –άγνωστο ακόμη αν πρόκειται για αδέσποτα ή δεσποζόμενα που είχαν ξεφύγει της προσοχής του ιδιοκτήτη τους– προκάλεσαν σοβαρά τραύματα, με αποτέλεσμα η κυρία που έπεσε θύμα της επίθεσης να χρειαστεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο για τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως ενημερώθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου που ξεκίνησε προσπάθεια να εντοπιστούν τα ζώα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδώσει. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί ενώ έχουν ειδοποιηθεί και οι περίοικοι να έρθουν σε επαφή με τον Δήμο σε περίπτωση που τα εντοπίσουν».

Τύρναβος: Τραυματίστηκε στο πόδι από επίθεση αδέσποτου σκύλου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε μεταφερθεί μία γυναίκα που τραυματίστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου από αδέσποτο σκύλο.

Όπως αναφέρει το tirnavospress.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία αγοράς του Τυρνάβου. Η άτυχη γυναίκα διερχόταν από το σημείο με το ποδήλατο της όταν ο σκύλος της επιτέθηκε δαγκώνοντας την στο πόδι. Θαμώνας κοντινής ταβέρνας που είδε το περιστατικό επενέβη άμεσα γηια να την βοηθήσει ενώ στη συνέχεια μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Το θύμα της επίθεση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως ανέφεραν οι γιατροί το ζώο της προκάλεσε μεγάλο τραύμα αφού την δάγκωσε βαθιά.

Το θύμα της επίθεση μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης δήλωσε αρκετά λυπημένη και φοβισμένη καθώς διέρχεται καθημερινά από το σημείο και σχεδόν πάντα υπάρχουν 3-4 σκυλιά.

«Πώς θα πάω εγώ στη δουλειά μου πως θα επιστρέφω στο σπίτι μου; Πάντα θα έχω το φoβο μην μου επιτεθεί κάποιο σκυλί; Αγαπάω τα σκυλιά καθώς φροντίζω ένα στο σπίτι μου. Αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να σταματήσει δεν μπορεί να ζούμε με το φόβο αυτό. Πολλά σκυλιά κυρίως μεγαλόσωμα κυκλοφορούν παντού και δυστυχώς καθημερινά γίνονται και περισσότερο επικίνδυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βόλος: 13χρονη δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Τον Μάρτιο ένα 13χρονο κορίτσι από το Βελεστίνο, δέχθηκε επίθεση από ένα αγριεμένο σκύλο. Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το ανήλικο κορίτσι επέστρεφε σπίτι με τα πόδια σε κεντρικό δρόμο του Βελεστίνου όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο. Ο σκύλος την πέταξε κάτω και άρχισε να την δαγκώνει με την ίδια να καλεί σε βοήθεια.

Το κορίτσι σώθηκε από περίοικους που άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να βοηθήσουν. Η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου από τον πατέρα της με ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν το τραύμα που έφερε στο γόνατό της και χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Ο πατέρας της 13χρονης μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και κατήγγειλε το περιστατικό, ζητώντας να καταγραφεί η αναφορά του στο βιβλίο συμβάντων.

«Το παιδί μας είναι κατατρομαγμένο. Είναι ένα θαρραλέο παιδί που κυκλοφορεί μόνο του για να πάει στο φροντιστήριο και από την ώρα που έγινε αυτό φοβάται να βγει έξω. Το σκυλί που της επιτέθηκε ήταν αγριεμένο. Ευτυχώς που δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός να τρέχουμε και να μην φτάνουμε», επισήμανε η μητέρα της ανήλικης μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ενώ έκανε παράλληλα λόγο για αγέλες σκύλων που έχουν καταστεί «φόβος και τρόμος» στην περιοχή.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό καθώς όπως τονισε ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος.

«Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 14/03/2024 αφορά σκύλο, ο οποίος είναι δεσποζόμενος (τσιπαρισμένος) και έχει εγκαταλειφθεί. Η ευθύνη ανήκει εξ΄ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον έχει εγκαταλείψει και, ήδη, ο ιδιοκτήτης έχει εντοπιστεί» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Ρόδος: Σκύλος δάγκωσε μέχρι θανάτου το ζώο του γείτονα

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ένας Ροδίτης σε χωριό του νησιού στις 18 Φεβρουαρίου, όταν διαπίστωσε πως ο σκύλος του γείτονα επιτέθηκε και προκάλεσε το θάνατο του δικού του ζώου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί 54χρονος κάτοικος της Ρόδου ο οποίος κατηγορείται ότι ο σκύλος του σκότωσε άλλο ζώο του γείτονά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, λίγο μετά το μεσημέρι σε χωριό της Ρόδου όπου σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ο σκύλος του 54χρονου το έσκασε μέσα από τον χώρο του, πήγε στο γειτονικό σπίτι, και δάγκωσε μέχρι θανάτου το άλλο σκυλί που βρισκόταν εκεί.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης του νεκρού σκυλιού, επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στελέχη του οποίου έσπευσαν στο σημείο, συλλαμβάνοντας έτσι τον 54χρονο, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Λάρισα: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονο την ώρα που πήγαινε στο σχολείο

Λίγες ημέρες πριν από το παραπάνω περιστατικό ένας 7χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα, καθώς αδέσποτος σκύλος του επιτέθηκε έξω από το σχολείο του.

Όπως αναφέρει το larisanews.gr, ο αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε στο παιδί και άρχισε να το δαγκώνει και ευτυχώς, ο μικρός σώθηκε από τα χειρότερα, χάρη στην επέμβαση περαστικών, που έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Τραυματισμένος ο ανήλικος διακομίσθηκε από τους δικούς του, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο στην Καβάλα.

Καβάλα: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 7χρονο μαθητή έξω από το σχολείο

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε στις 7 Φεβρουαρίου μαθητής δημοτικού σχολείου στην Ελευθερούπολη της Καβάλας.

Το παιδί, σύμφωνα με την proininews.gr το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου την ώρα που αποχωρούσε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης όπου φοιτά, δέχθηκε επίθεση από το σκυλί, το οποίο και τον δάγκωσε.

Το περιστατικό έγινε έξω από το σχολείο αλλά σε μικρή απόσταση από την είσοδο του. Οι γονείς συνόδευσαν το παιδί τους (ηλικίας 7 ετών) αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Ιωάννινα: Επιθέσεις σκύλων στους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση και διαμαρτυρίες είχαν προκαλέσει οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε συνοδούς αλλά και ασθενείς στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις αρχές Φλεβάρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανάλογες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης, ωστόσο οι χώροι του πανεπιστημιακού νοσοκμείου εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς τους απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Ο αριθμός των αδέσποτων πέριξ του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ μόνο τον Ιανουάριο έγιναν πέντε επιθέσεις στο προσωπικό αλλά και σε συνοδούς ασθενών.

Σκύλος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο στην Πάτρα

Επίθεση από σκύλο δέχθηκε την Πρωτοχρονιά ένας 76χρονος στην Πάτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια, τα χέρια και να ακτωτηριστεί τμήμα από το δάχτυλό του. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη.

Ο 76χρονος γλίτωσε τα χειρότερα όταν αιμόφυρτος κατάφερε να βγει στον κεντρικό δρόμο και να σταματήσει το πρώτο αυτοκίνητο που συνάντησε.

Όπως περιέγραψε το θύμα μιλώντας στο MEGA, συνάντησε τους ιδιοκτήτες του σκυλιού και εκείνοι τον παρακάλεσαν να μην πάει στην αστυνομία ενώ όπως φαίνεται γνώριζαν καλά ότι το ζώο είναι επιθετικό.

«Δεν το έβαλα στα πόδια γιατί δεν θα γλύτωνα. Πάλεψα μαζί του 1-2 λεπτά. Μου έκανε το δάχτυλο αυτό, μου το ακρωτηρίασε. Έχω δαγκωνιές και στο αριστερό χέρι και στα δύο πόδια», είπε αρχικά ο 76χρονος.

«Εγώ τη διαδρομή αυτή την κάνω περίπου 15 χρόνια κάθε πρωί. 7 με 7 παρά τέταρτο (το πρωί) ανήμερα την Πρωτοχρονιά, όπως πήγαινα τη διαδρομή αυτή, πετάγεται από μια αυλή ένα σκυλί. Η αυλή δεν είχε κάγκελα, τίποτα, ήταν ελεύθερη»., πρόσθεσε.

«Κατάφερα και πήγα γύρω στα 200 μέτρα που είναι μια κεντρική οδός. Ήταν σταματημένο ένα αυτοκίνητο, ένας νεαρός. Του λέω το και το. Πράγματι, άνοιξε την πόρτα ο άνθρωπος γιατί αιμορραγούσα και με έφερε στο νοσοκομείο», αποκάλυψε για το πώς κατάφερε να γλιτώσει.

Σχετικές ειδήσεις