ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο με τον 31χρονο να ανασύρεται νεκρός

Πειραιάς: Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο με τον 31χρονο να ανασύρεται νεκρός

Το βίντεο κατέγραψε ένας από τους εργάτες που κατάφεραν να σωθούν από τα συντρίμμια

Το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο ντοκουμέντο από τις στιγμές που ακολούθησαν μετά την κατάρρευση του κτιρίου στον Πειραιά, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός.

Το βίντεο κατέγραψε ένας από τους εργάτες που κατάφεραν να σωθούν από τα συντρίμμια, όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε άνθρωπος θαμμένος μέσα στα μπάζα. Όταν το συνειδητοποίησαν φώναζαν:

«Έλα γρήγορα, έλα! Άνθρωποι»

«Παιδιά έναν τροχό φέρτε...»

«Πέθανε... Πέθανε...»

«Έναν τροχό να κόψουμε την αλυσίδα...»

«Πέθανε...»

Η κραυγή και το κλάμα του ανατριχιάζουν. Ο Γεωργιανός εργάτης που ακούγεται στο ανατριχιαστικό αποκλειστικό ντοκουμέντο αναζητούσε τους συναδέλφους του, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί. Σκαρφάλωσε στην καρότσα του φορτηγού και είδε μπροστά του τον νεκρό αστυνομικό. Τόνοι μπετόν είχαν καταπλακώσει το άψυχο σώμα του.

Ο 31χρονος αστυνομικός θα γινόταν μόνιμος

Λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του, είχε βγει η διαταγή για τη μονιμοποίηση όλων των αστυνομικών που είναι σειρά του εκλιπόντος συναδέλφου. Όμως δεν πρόλαβε να μονιμοποιηθεί.

Το όνομά του ήταν στη λίστα των αστυνομικών που τις επόμενες μέρες θα υπέγραφαν τη μονιμοποίησή τους στο σώμα. Ο θρήνος της οικογένειας έγινε οργή για τον άδικο χαμό του παιδιού τους. Ο αδερφός του τους θεωρεί όλους υπεύθυνους.

«Η οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου ενημερώνει πως στην εξόδιο ακολουθία δεν επιθυμεί να παραστεί εκπρόσωπος κανενός πολιτικού φορέα, κανένας πολιτικός άρχοντας, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι τους με τον δικό τους τρόπο είναι υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό του, έχοντας εξαθλιώσει τις ζωές μας και διαβρώσει τις αρχές και τις αξίες μας», ανέφερε ο αδελφός του θύματος.