Βιολάντα: Στον ανακριτή αύριο δύο διευθυντικά στελέχη - Για τι κατηγορούνται
Θα απολογηθούν για κατηγορίες που αφορούν συνέργεια σε έκρηξη με δόλο και ανθρωποκτονία
Snapshot
- Δύο διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου «Βιολάντα» θα απολογηθούν για συνέργεια σε έκρηξη με δόλο και ανθρωποκτονία.
- Η έκρηξη στη μονάδα στα Τρίκαλα στις 26 Ιανουαρίου προκάλεσε τον θάνατο πέντε εργαζομένων.
- Ένας εκ των κατηγορουμένων αρνείται ότι αντιλήφθηκε ή ενημερώθηκε για οσμή προπανίου, παρά τις καταθέσεις άλλων εργαζομένων.
- Ο διευθυντής της «Βιολάντα» κρατείται προσωρινά στις φυλακές Τρικάλων.
- Η ανάκριση συνεχίζεται και αναμένονται απολογίες μηχανικών και κρατικών λειτουργών που υπέγραφαν τις αδειοδοτήσεις.
Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν αύριο δύο στελέχη του εργοστασίου «Βιολάντα», στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική έκρηξη της 26ης Ιανουαρίου στη μονάδα στα Τρίκαλα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της παραγωγής και ο διευθυντής της μονάδας που σημειώθηκε η έκρηξη καλούνται να απολογηθούν για κατηγορίες που αφορούν συνέργεια σε έκρηξη με δόλο και ανθρωποκτονία.
Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο ένας εκ των δύο προανακριτικά φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ουδέποτε είχε αντιληφθεί ή του είχε αναφερθεί οσμή προπανίου στο εργοστασίο, λέγοντας πως αν αυτό είχε συμβεί θα είχε ενημερώσει άμεσα. Ωστόσο άλλοι εργαζόμενοι, φέρεται πως είχαν καταθέσει πως είχαν ενημερώσει τόσο εκείνον όσο και τον διευθυντή της μονάδας για τη δυσάρεστη οσμή.
Σημειώνεται ότι, ο διευθυντής της «Βιολάντα» παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων. Η ανάκριση συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της Δικαισύνης μηχανικοί, αλλά και κρατικοί λειτουργοί που υπέγραφαν τις αδειοδοτήσεις της επιχείρησης.
Διαβάστε επίσης