Ξανά στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

NEWSBOMB

Ξανά στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Πριν από λίγη ώρα ο πρώην ισχυρός άνδρας της PROTON BANK μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επικαλούμενος καρδιακό πρόβλημα.

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία που έδωσε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, αναμενόταν να οδηγηθεί σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και τελικά κατέληξε εκ νέου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το χρονικό

Μετά την απολογία του την Παρασκευή το βράδυ, ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε, κατόπιν αιτήματός του, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί, όπου και εξετάστηκε αλλά κρίθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στη συνέχεια στην ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ευαγγελισμός όσο και το Δαφνί δεν έκριναν απαραίτητη την παραμονή του κ. Λαυρεντιάδη στο νοσοκομείο. Την ίδια απόφαση έλαβε και ο Ερυθρός Σταυρός και για αυτό τον λόγο ο επιχειρηματίας παρέμεινε στη ΓΑΔΑ.

Η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό δεν ήταν σίγουρη, καθώς η φυλακή δεν πραγματοποιεί μεταγωγές το Σαββατοκύριακο. Γινόταν όμως προσπάθεια να ανοίξει κατ’ εξαίρεση τις πύλες του για να «υποδεχτεί» τον επιχειρηματία.

Κατά την απολογία του, η οποία έγινε στον Ευαγγελισμό όπου διακομίστηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά τη σύλληψή του, ο κ. Λαυρεντιάδης αναφέρθηκε επί μακρόν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρέπεμψε για περισσότερες απαντήσεις στα υπομνήματα που έχει κατά καιρούς καταθέσει.

Ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να κάνει χρήση του δικαιώματος προθεσμίας και αποφάσισε να απολογηθεί χωρίς να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου το οποίο αριθμεί 400 σελίδες.

Παράλληλα, ο κ. Λαυρεντιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του επανέφερε, την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς Εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην PROTON BANK.

Φέρεται επίσης να επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών.

Ο κ. Λαυρεντιάδης εξέδωσε και την εξής γραπτή δήλωση:

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1. Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2. Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3. Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4. Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5. Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Λαυρεντιάδης

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved