ΕΛΛΑΔΑ

Κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στην ΑΣΟΕΕ

Κουκουλοφόροι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στην ΑΣΟΕΕ

Ούτε το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν γλίτωσε από τη μανία των κουκουλοφόρων που προχώρησαν σήμερα σε βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους γύρω από την πρυτανεία.

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ. Μεταξύ των άλλων αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το ΟΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα ζητεί τη συνδρομή της Πολιτείας για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

Επίσης τονίζει: «Άλλο ένα θλιβερό γεγονός στο δημόσιο βίο. Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο. Μόνο ψυχικά ασθενείς μπορούν να στοχεύουν αγάλματα και μόνο άτομα αποκομμένα από κάθε κοινωνική και εθνική συλλογικότητα μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο από τα μείζονα για τη χώρα, τους πολίτες, την νεολαία και το ελληνικό πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου στον έλεγχο και την εξουσία περιθωριακών αντικοινωνικών ομάδων. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η απαξίωση του Πανεπιστημίου μας ως χώρου εκπαίδευσης και έρευνας».

Και η ανακοίνωση της Πρυτανείας καταλήγει: «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να αντισταθούμε στους στόχους αυτών των ολίγων. Να μην παραδοθούμε στο βασίλειο του τρόμου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επίσης, καλείται η πολιτεία να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού».