ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς μετρό και σήμερα- Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα Μέσα

Χωρίς μετρό και σήμερα- Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα Μέσα

Για ακόμη μία μέρα χωρίς μετρό θα παραμείνει η Αθήνα παρά το γεγονός ότι η νέα απεργία κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.Με απολύσεις απειλεί η ΣΤΑΣΥ

Τα δύο σωματεία των εργαζομένων -ΣΗΑΜ και ΣΕΛΜΑ- σημειώνουν πως έχουν υποστεί μείωση προσωπικού, με απολύσεις, μετατάξεις, μειώσεις στους μισθούς, οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση.

Και προσθέτουν: «Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας ( δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε. ). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας. Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας. Σας ζητάμε:

Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε».

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΣΑ

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς εξήγγειλαν κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία».

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, αποφάσισαν:

-Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα

-Στάση εργασίας στα λεωφορεία 11:00-16:00 την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

-Στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ απειλεί να προχωρήσει «στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου», αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να υλοποιήσουν τις νέες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, παρά και την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που τις κρίνει «παράνομες».

Η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών δηλώνει «πως έχει εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα, με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, και ως εκ τούτου δεν θα παραμείνει απαθής αλλά απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».

Εφόσον οι εργαζόμενοι εμμείνουν στις κινητοποιήσεις, βάσει του νόμου, προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων αλλά και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.