ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Γέρακα: Η εξέταση DNA ανέτρεψε τα δεδομένα

Δολοφονία στο Γέρακα: Η εξέταση DNA ανέτρεψε τα δεδομένα

Αθώους έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους τέσσερις νεαρούς που κατηγορούνταν για το φόνο της 79χρονης, στο Γέρακα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στη συμβολή των οδών Γαργητού και Χίου και φιμωμένη στο στόμα με μία πετσέτα.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 22 Αυγούστου του 2012. Ένα μήνα μετά, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι εξιχνίασε την υπόθεση.

Η Ασφάλεια Αττικής είχε συλλάβει τέσσερις Ρομά, ηλικίας 17,17,20 και 25 ετών, τους οποίους κατονόμασε ως δράστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, καθώς οι νεαροί πίστευαν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έχει χρήματα και τιμαλφή στο σπίτι της.

Για το λόγο αυτό, κατά την αστυνομία, αποπειράθηκαν δύο φορές να διαρρήξουν την οικία του θύματος, έγιναν όμως αντιληπτοί από αυτό και τράπηκαν σε φυγή.

Την τρίτη φορά, διέρρηξαν το παράθυρο του υπνοδωματίου και μπήκαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και την φίμωσαν με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ασφυκτικό της θάνατο.

Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι για πολύτιμα αντικείμενα και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά, τα οποία πούλησαν και μοίρασαν μεταξύ τους το ποσό.

Το κατηγορητήριο κατά των συλληφθέντων κατέρρευσε, καθώς όπως προέκυψε από την εξέταση DNA στο οποίο είχαν υποβληθεί οικειοθελώς οι κατηγορούμενοι, δεν ήταν αυτοί που σκότωσαν την 79χρονη.

Στο νυχτικό και στα νύχια της ηλικιωμένης είχαν βρεθεί γενετικό υλικό.

Το πόρισμα της ανάλυσης του DNA έδειξε ότι το γενετικό υλικό δεν ταυτιζόταν με κανέναν από τους τέσσερις, αλλά σε άλλους δύο άγνωστους άνδρες.