ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης

«Έφυγε» ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης

Σε ηλικία 38 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης.


Η κηδεία του 38χρονου σκηνοθέτη έγινε σήμερα το μεσημέρι, στη Διώνη Κομοτηνής.

Ο Χρήστος Καρχαδάκης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Υπήρξε αριστούχος απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρώτη του σκηνοθεσία ήταν το έργο «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ (θέατρο Χώρα), όπου παίχτηκε για δύο θεατρικές περιόδους και ακολούθησαν οι παραστάσεις: «Δρόμος μακρύς» της Σίλα Στίβενσον (θέατρο Ορφέας-σκηνή Α. Βουτσινάς), «Ύαινες» του Κριστιάν Σιμεόν (Θεσσαλονίκη και Λευκωσία), «Ο θάνατος και η κόρη» του Άριελ Ντόρφμαν (θέατρο Άνεσις-σκηνή Α. Βουτσινάς), «Η απολυμένη» του Αντώνη Τσιπιανίτη (θέατρο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γ. Αρμένη), «Η μέθοδος της απιστίας» του Φεϋντώ (θέατρο Βεάκη).

Μεταφράσεις του έχουν παιχτεί στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ο' Νηλ και «Ανάσα ζωής» του Χέαρ), στο Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν («Αγνή του Θεού» του Πιελμέιερ), στον Θ.Ο.Κ. («Φήμες» του Σάιμον), σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ («Βρικόλακες» του Ίψεν, «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι) και σε θιάσους και ομάδες του ελεύθερου θεάτρου («Χοντροί άντρες με φούστες», «Ο θάνατος και η κόρη», «Ύαινες», «Η μέθοδος της απιστίας», «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν», «Μις Πέπσι», «Φήμες», «Κι εγώ σ' αγαπώ» κ.ά.).

Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και σε θιάσους του ελεύθερου θεάτρου και σε ομάδες. Επίσης, ήταν ο υπεύθυνος της θεατρικής σειράς των εκδόσεων Σοκόλη – Κουλεδάκη και δίδασκε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Κεντρική Σκηνή» το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου.

Η τελευταία του δουλειά ήταν ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντά τον μάγκα».