ΕΛΛΑΔΑ

«Η περιοχή δίνει τέτοια μεγέθη σεισμών»

«Η περιοχή δίνει τέτοια μεγέθη σεισμών»

Επιφυλακτική για τη σεισμική δραστηριότητα στη Φθιώτιδα εμφανίζεται η καθηγήτρια Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ελευθερία Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγη ώρα μετά τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν σε Ελάτεια και Αμφίκλεια, μεγέθους 5,3 και 4,3 Ρίχτερ, αντίστοιχα, ανέφερε ότι «η φύση ξέρει και καλύπτει τα 'μυστικά' της. Γι' αυτό κι εμείς θα παρακολουθούμε με προσοχή τις επόμενες ημέρες το φαινόμενο .

Σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου καταγράφονται συνεχώς μετασεισμοί στην περιοχή. «Ωστόσο, το ρήγμα ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, κάτω από τα πόδια των ανθρώπων που ζουν εκεί και γι' αυτό ήταν τόσο έντονες οι δονήσεις» δήλωσε συγκεκριμένα.

Όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι, ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης, είναι μία παράλληλη τάφρος, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια η περιοχή της Αμφίκλειας έδωσε ανάλογες δονήσεις. «Η περιοχή μάς δίνει τέτοια μεγέθη. Είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμούς με παρόμοιο μέγεθος» είπε η κ.Παπαδημητρίου.

Η δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 12:06 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 121 χιλιομέτρων ΒΔ της Αθήνας και τεσσάρων χιλιομέτρων ανατολικά της Αμφίκλειας. Είχε προηγηθεί μικρότερη δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών, στις 12:03.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός στην Ελάτεια - Αισθητός και στην Αττική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός πριν λίγα λεπτά – Αισθητός στην Αττική

ΤΩΡΑ: Σεισμός στην Αμφίκλεια

Σεισμός: Στους δρόμους οι κάτοικοι της Ελάτειας

Σεισμός-Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Δεν υπάρχουν θύματα και ζημιές

Στ. Τάσσος για ισχυρό σεισμό: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες