ΕΛΛΑΔΑ

«Βλέπουν» συνεργασία FAI – «Πυρήνων» για τον φάκελο – βόμβα

«Βλέπουν» συνεργασία FAI – «Πυρήνων» για τον φάκελο – βόμβα

Κρυμμένος σε ντοσιέ ήταν ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με παραλήπτη τον ειδικό εφέτη ανακριτή που ασχολείται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Πανομοιότυπος με άλλους φακέλους οι οποίοι έχουν σταλεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη συνεργασία FAI-Πυρήνων της Φωτιάς είναι ο φάκελος που ανεφλέγη σε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που ανεφλέγη στο διαμέρισμα ήταν κρυμμένος σε ντοσιέ.

Παραλήπτης ήταν ο ειδικός εφέτης ανακριτής Δημήτρης Μόκκας που ασχολείται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από διακοπές.

Ένοικος της πολυκατοικίας και γειτόνισσα του δικαστικού του παρέδωσε την αλληλογραφία που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της απουσίας του.

Ο ανακριτής μόλις είδε τον φάκελο, ο οποίος έφτασε πριν τον 15αύγουστο του φάνηκε «περίεργος». Τον πέταξε στο πάτωμα και τότε αυτός ανεφλέγη, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δικαστικό είχαν προειδοποιήσει από την αστυνομία να προσέχει τόσο τις κινήσεις, όσο και την αλληλογραφία του, καθώς το όνομά του αναφερόταν σε πρόσφατη προκήρυξη του "σχεδίου Φοίνικα" με ανοιχτές απειλές εναντίον του.

Ο μηχανισμός αποτελούνταν από 8 μπαταρίες 1,5 βολτ, πυρίτιδα κυνηγιού και ένα λαμπάκι.

anakritis

Ήταν τοποθετημένος μέσα σε ντοσιέ, ο οποίος με τη σειρά του βρισκόταν σε έναν φάκελο, που είχε φτάσει στην πολυκατοικία μέσω ταχυδρομείου.

Αποστολέας φαινόταν η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και παραλήπτης ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο μηχανισμός ανάφλεξης προσομοιάζει σε εκείνον που είχε σταλεί στις 17 Ιουλίου στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών με παραλήπτη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο φάκελος παρελήφθη από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και εξετάζεται, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργασία FAI-Πυρήνων «δείχνει» ο φάκελος στον δικαστικό

Φάκελος με πυρίτιδα «έσκασε» σε σπίτι δικαστικού στο Χολαργό