ΕΛΛΑΔΑ

Λαγός: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι

Λαγός: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι

Ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός αρνήθηκε τις κατηγορίες και στόχευσε κατά της αξιοπιστίας των προστατευόμενων μαρτύρων κατηγορίας.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με σχεδόν πλήρη βεβαιότητα τα στοιχεία των εν λόγω ανώνυμων μαρτύρων οι οποίοι είναι άτομα παντελώς αναξιόπιστα», είπε ο Λαγός και επιφυλάχθηκε να προσκομίσει περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρώσει την έρευνά του.

Ως προς τα επίμαχα τηλέφωνα που δέχθηκε και έκανε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Λαγός υποστήριξε: «Καθόσον αφορά στις πράγματι αρκετές τηλεφωνικές μου επαφές με τους Πατέλη και Μπενέκη, θέλω να επισημάνω ότι ο αριθμός αυτός δικαιολογείται από την ανάγκη συνεννοήσεων για δύο επικείμενα σημαντικά γεγονότα στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας και συγκεκριμένα την επίσκεψη και ομιλία του ΓΓ κ. Μιχαλολιάκου και την επικείμενη διανομή μεγάλης ποσότητας τροφίμων».

Σε άλλο σημείο, όμως, παραδέχεται ότι «μετά το περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα είχα έντονο διάλογο με τον Πατέλη απαιτώντας να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το τι πράγματι είχε συμβεί, ώστε να είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμιξη ή εμπλοκή της Νίκαιας στο περιστατικό, διότι όπως φαινόταν δεν μου είχε πει όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον δεν μου είχε εκθέσει όλα τα περιστατικά διότι, τη στιγμή της συνομιλίας είχα την αίσθηση ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια».

Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου απάντησε «δεν είναι αληθές ότι υπάρχει γενική πρακτική συντεταγμένης κίνησης τμημάτων οπαδών μας σαν να πρόκειται για στρατιωτικό άγημα. Αυτό συνέβη μόνο μία φορά στις πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης στο Μελιγαλά , στο πλαίσιο των οποίων αποφασίστηκε να κινηθεί ένα τμήμα 30 περίπου ατόμων συντεταγμένα με σκοπό την απόδοση τιμών στα θύματα της περιόδου εκείνης. Δεν υπάρχει γενικευμένη πρακτική συντεταγμένης κίνησης.

Για την ενδυμασία των Χρυσαυγιτών ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένας κεντρικός σχεδιασμός ούτε κεντρική εντολή για ομοιομορφία στην εμφάνιση των μελών ή των υποστηριχτών της Χρυσής Αυγής. Είναι δική τους απόφαση η επιλογή της ενδυμασίας τους».

Διαβάστε επίσης:

Κασιδιάρης: Λόγος της δίωξης τα υψηλά δημοσκοπικά μου ποσοστά

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»