ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η δημοσιογράφος Σουζάννα Λάππα

Πέθανε η δημοσιογράφος Σουζάννα Λάππα

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, η πρωτοπόρος δημοσιογράφος, η πρώτη Ελληνίδα η οποία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, Σουζάννα Λάππα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοίνωσε την απώλεια της, η οποία γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1927.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην εφημερίδα «Ελευθερία», ως μεταφράστρια και εσωτερική συντάκτρια και αργότερα ως ελεύθερη και πολιτική συντάκτρια.

Στην «Ελευθερία» εργάστηκε έως το κλείσιμό της το 1967, ενώ από το 1965 έως και το 1981, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεισφέροντας ενεργά στη δημοσιοποίηση όσων συνέβαιναν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας.

Η Σουζάννα Λάππα έγραψε το βιβλίο «Σεις που έρχεστε στην Ελλάδα», το οποίο αναφερόταν στην ιστορία της Ελλάδας από την Αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή και μεταφράστηκε στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Η Σουζάννα Λάππα διέγραψε μια σημαντική πορεία στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας και υπήρξε πρωτοπόρος, καθώς ήταν η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα, η οποία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ.

Η κηδεία της Σουζάννας Λάππα έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου.