ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επικήρυξε τους εμπρηστές του με 30.000 ευρώ

Κρήτη: Επικήρυξε τους εμπρηστές του με 30.000 ευρώ

Οι εμπρηστές «χτύπησαν» στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, προκαλώντας και πάλι τεράστιες ζημιές.

Στο ίδιο ...εμπρηστικό έργο θεατές βρέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες οι ιδιοκτήτες του γνωστού οίκου νυφικών Λαμπράκης που είδαν το κατάστημα τους να καταστρέφεται από το χέρι εμπρηστών.

Η οργή και η ανασφάλεια των παθόντων είναι τέτοια που αυτή τη φορά εμφανίζονται αποφασισμένοι να πιέσουν όσο μπορούν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, επικηρύσσοντας τους εμπρηστές έναντι του ποσού των 30.000 ευρώ!

Από την πλευρά του ιδιοκτήτη θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις συνδέονται και αυτό που ζητά είναι τώρα να δοθεί εντολή από την Εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες για την ταυτότητα των δραστών. Στην διάθεση των διωκτικών Αρχών υπάρχουν στοιχεία, τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν αποτελέσματα. Το περιεχόμενο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος είναι αποκαλυπτικό για τις κινήσεις των εμπρηστών.

Μέλος της οικογένειας στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζει: Αρκετά πια! Καταλαβετέ το, ανόητα όλα αυτά, δεν βγαίνει κάτι, και οι υπεύθυνοι κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν για όλο αυτό, αρκετά!

Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη εμπρηστική επίθεση, ο ιδιοκτήτης είχε προχωρήσει στην ακόλουθη ανακοίνωση: "εδώ και καιρό σχεδιάζουμε και έχουμε βάλει σε εφαρμογή την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας. Τη δημιουργία του πρώτου wedding café, στη λεωφόρο Κνωσού 93. Το τελευταίο τριήμερο όπου άρχισε να γίνεται αισθητή αυτή η αλλαγή, ενημερωθήκαμε από τις Αρχές ότι υπάρχουν έντονες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για τις εργασίες που γίνονται στο κατάστημα μας. Σαν να μην έφθανε αυτό, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, δεχθήκαμε μία άτιμη εμπρηστική επίθεση με στόχο την πλήρη καταστροφή του οίκου μας που συνάμα έθετε σε κίνδυνο και την ακεραιότητα ολόκληρης της πολυκατοικίας αλλά και τις ζωές των ενοίκων της. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, την οποία ευχαριστούμε θερμά, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Απομένει η εξιχνίαση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές».

Πηγή: cretalive.gr