ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικα έμεναν σε υπόγειο... σκουπιδότοπο στην Τούμπα

Ανήλικα έμεναν σε υπόγειο... σκουπιδότοπο στην Τούμπα

Δέκα αλλοδαπούς οι οποίοι συνοδεύουν έξι ανήλικα συνέλαβε η αστυνομία στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης βασιμότητας καταγγελιών για ύπαρξη σοβαρής εστίας μόλυνσης σε διαμέρισμα και κατάστημα στην περιοχή της Τούμπας, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν έρευνες σε:

- ημιυπόγειο διαμέρισμα και ημιυπόγειο κατάστημα, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως κατοικία των προαναφερόμενων αλλοδαπών και σε

- δύο οχήματα (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα), που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν και να τοποθετούν τα απορρίμματα και άλλα άχρηστα αντικείμενα, τα οποία είχαν συλλέξει από κάδους απορριμμάτων.

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκε μεγάλος όγκος άχρηστων – αδρανών αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια (ιδιοκατασκευές), που χρησιμοποιούσαν για την περισυλλογή, εναπόθεση και μεταφορά τους από κάδους απορριμμάτων του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης στους χώρους ελέγχου και έντονη δυσοσμία, με πιθανό κίνδυνο υγειονομικής φύσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.