ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στις φυλακές Αλικαρνασσού

Στάση εργασίας στις φυλακές Αλικαρνασσού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 από τις 9 έως τις11π.μ. από τις 14.00 έως τις 17μ.μ., μετά και το θερμό επεισόδιο στις φυλακές, με την επίθεση σε βάρος φρουρού .

Η ανακοίνωση:

«Άλλη μια απρόκλητη επίθεση σε συνάδελφό μας από κρατούμενους είναι ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες του, μας έχουν εγκαταλείψει και αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες εργασίας μας. Σας ρωτάμε: Τι άλλο πρέπει να μας συμβεί για να καταλάβετε ότι είμαστε απροστάτευτοι; Να θρηνήσουμε θύματα; Γιατί όταν μετάγετε κρατούμενους δε λαμβάνετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε κατάστημα κράτησης;

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δε θα πραγματοποιούνται:

1. Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2. Επισκεπτήρια συνηγόρων
3. Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Θα πραγματοποιούνται μόνο:

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης έως και 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της φυλακής θα γίνονται κανονικά.

Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού».

Ρoή Ειδήσεων