ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα επηρεάσει ο σεισμός της Κεφαλονιάς τον τουρισμό»

«Δεν θα επηρεάσει ο σεισμός της Κεφαλονιάς τον τουρισμό»

Την εκτίμηση ότι δεν θα επηρεαστούν οι κρατήσεις των τουριστών προς την Ελλάδα για τη φετινή τουριστική κίνηση εκφράζει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Γιώργος Τελώνης, μετά και τον ισχυρό σεισμό που χτύπησε την Κεφαλονιά, ενώ και η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων (ΠΟΞ) επισημαίνει πως όλα δείχνουν ότι η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.


Ο πρόεδρος του Hatta, αν και σημειώνει είναι νωρίς για να φανεί η όποια αρνητική εξέλιξη στο μέτωπο των κρατήσεων, ωστόσο εκφράζει την πεποίθηση ότι ακόμα και αυτό το αρνητικό γεγονός μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και στο σκέλος των υποδομών.

Ο τουρίστας που θα επισκεφτεί τη χώρα, τονίζει ο κ. Τελώνης, γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής περιοχή και το γεγονός ότι στην Κεφαλονιά οι τουριστικές υποδομές άντεξαν, καταγράφεται στα θετικά για το τουριστικό προϊόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τουριστικές υποδομές της χώρας (ξενοδοχεία) υλοποιούνται με υψηλές προδιαγραφές και αυτό, στον σεισμό της Κεφαλονιάς, αποδείχτηκε.

download 2

Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) τονίζεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, «οι τουριστικές υποδομές του νησιού, στη συντριπτική πλειονότητά τους, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα που να επηρεάζουν φέρουσα ικανότητα του προορισμού».

«Όλα δείχνουν ότι η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες της εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου», σημειώνει στην ανακοίνωσή η ΠΟΞ και αναφέρει ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς- Ιθάκης και ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί.

Χθες, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Σπύρος Γαλιατσάτος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Κεφαλονιά δεν έχει εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και ευτυχώς, όπως τονίζει, καθώς η ένταση και η διάρκεια του σεισμού θα τους πλημμύριζε με πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη η απογραφή των ζημιών

Κεφαλονιά: Περισσότεροι από 40 μετασεισμοί μετά τα 5,8 Ρίχτερ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά

Τσελέντης: «Θα υπάρξει και νέος μεγάλος μετασεισμός» (vid)

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός στη Δυτική Ελλάδα

Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά

Ακης Τσελέντης: Ήταν ο κύριος σεισμός