ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία το Μάρτιο από την ΑΔΕΔΥ

Απεργία το Μάρτιο από την ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης ή 48ωρής απεργίας στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Μαρτίου -πιθανότατα στις 12 του μηνός- αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε τη Δευτέρα για να καθορίσει το πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος δράσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει μεταξύ άλλων την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και την εισαγωγή της αξιολόγησης στο Δημόσιο, που -όπως αναφέρει- «αναπαράγει τις παθογένειες μεροληπτικής και αναξιοκρατικής κρίσης των εργαζομένων, εντείνοντας τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές πρακτικές». Χαρακτηρίζει επίσης καταστροφική την πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και αναφέρεται στην ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια.

Σε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι εν όψει της προαναγγελθείσας απεργιακής κινητοποίησης θα επιδιωχθεί συντονισμός με τον ιδιωτικό τομέα και τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς για «άμεσο φραγμό των πολιτικών αυτών».

Η ΑΔΕΔΥ προναγγέλλει επίσης ότι αμέσως μετά την απεργία και έως τις 22 Μαρτίου (ημερομηνία εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο) θα κλιμακωθεί το αγωνιστικό της πρόγραμμα, αφού πρώτα εκτιμηθεί η δυναμική των δράσεων που θα έχουν αναπτυχθεί έως τότε.