ΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα η σύγκρουση Άδωνι – γιατρών ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα η σύγκρουση Άδωνι – γιατρών ΕΟΠΥΥ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση του υπουργού Υγείας να βάλει «λουκέτο» στα πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.Τα πολυιατρεία, θα παραμείνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς -μαζί με τους ασφαλισμένους- να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι όσοι εργαζόμενοι προκαλέσουν φθορές στα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ, θα αναγκαστούν να τις πληρώσουν από τον μισθό τους.