Πρόεδρος ο Μπίλλιας στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Πρόεδρος ο Μπίλλιας στο ΤΕΕ/ΤΚΜ
2'

Πρόεδρος στην 11μελή επιτροπή, που θα διατηρήσει τα ηνία για μια τριετία, ανέλαβε ο πολιτικός μηχανικός Πάρις Μπίλλιας, που ήταν και η μόνη υποψηφιότητα για την προεδρία (αντικαθιστά μετά από μια διετία τον Τάσο Κονακλίδη, της ίδιας παράταξης). Τα 60 μέλη της περιφερειακής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με μυστικές ψηφοφορίες εξέλεξαν την παρακάτω προσωρινή διοίκηση:
Πρόεδρος: Πάρις Μπίλλιας (από την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), Αντιπρόεδρος : Κωνσταντίνος Λεονταρής (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί, αρχιτέκτονας), Γενικός Γραμματέας: Άνθιμος Αμανατίδης (ΠΡΩΤ.ΑΝ. Πρωτοπορία-Ανανέωση. Κίνηση Μηχανικών για την ανασυγκρότηση του ΤΕΕ, μηχανολόγος). Μέλη: Τριανταφυλλιά Γαλανάκη Πολιτικός Μηχανικός, (Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών), Γιάννης Δαρδαμανέλης Πολιτικός Μηχανικός, (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), Νίκος Ζώκας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών), Παρασκευή Μασταγκά Αρχιτέκτων Μηχανικός, (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών), Δημήτρης Μήτρου Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), Ιωάννης Νάνος Πολιτικός Μηχανικός, (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί), Κωνσταντίνος Σαμδάνης Αρχιτέκτων Μηχανικός, (Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία. Εργαζόμενοι Μηχανικοί. Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών) και Γεώργιος Τσακούμης Αγρονόμος Τοπογράφος μηχανικός, (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών).
Οι προτεραιότητες
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του προέδρου, ο Πάρις Μπίλλιας δήλωσε ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών για την επόμενη τριετία θα τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα της καλπάζουσας ανεργίας και της αδυναμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών δεκάδων χιλιάδων μηχανικών, οι οποίοι τώρα απειλούνται με κατασχέσεις ακόμη και των σπιτιών τους, ακόμη και για οφειλές της τάξης των 5.000 ευρώ προς τα ταμεία. Πρόσθεσε ότι το θέμα αφορά 50.000 μηχανικούς, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους, γιατί είναι άνεργοι ή εργάζονται με ελάχιστες αποδοχές.

Παράλληλα, το ΤΕΕ/ΤΚΜ θα εστιάσει στη διοργάνωση σεμιναρίων, δράσεων και εκδηλώσεων για την εξεύρεση νέων επαγγελματικών διεξόδων για τους μηχανικούς, οι οποίοι έχουν βρεθεί "στο κόκκινο" μετά την κατάρρευση της οικοδομής στην Ελλάδα, που κάποτε απορροφούσε τη μερίδα του λέοντος του τεχνικού δυναμικού της χώρας. Ιδιαίτερα θα στηρίξει και θα ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες των νέων μηχανικών για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, με επίκεντρο τις νέες ιδέες, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Εν κατακλείδι, το ΤΕΕ/ΤΚΜ θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένο στην προσπάθειά του να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο ως τεχνικός σύμβουλος της ελληνικής πολιτείας, είτε αυτό αφορά τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης είτε ευρύτερα αναπτυξιακά ζητήματα σε εθνικό επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή